Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

ÎN PRIMUL SEMESTRUAfacerile Zentiva au crescut, dar profitul a scăzut

V.B.
Piaţa de Capital /

Producătorul de medicamente Zentiva (simbol: SCD) a raportat în primul semestru o cifră de afaceri de 200,13 milioane lei, cu 24,42% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului trecut (160,85 milioane lei), dar un profit net de 27,17 milioane lei, cu 4,16% mai mic decât cel consemnat în cel dintâi semestru din 2013 (28,35 milioane lei), conform unui raport remis azi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a bugetat pentru acest an o creştere cu 8,4% a cifrei de afaceri, la 348 milioane lei (78,2 milioane euro), şi cu 18,6% a profitului net, la 47,8 milioane lei (10,7 milioane euro). De asemenea, Zentiva (fosta fabrică Sicomed din Capitală) are planificate investiţii de 7 milioane lei în facilităţi şi echipamente de producţie.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis deţine direct şi indirect 81,6% dintre acţiunile Zentiva. În ţara noastră, grupul este prezent cu două entităţi juridice distincte: Sanofi-Aventis România şi Zentiva.

Ultima tranzacţie cu acţiunile SCD a avut loc pe 5 august, la un preţ de 1,22 lei, în creştere cu 0,91%. La acest nivel, capitalizarea bursieră a companiei este de 508,69 milioane lei (114,54 milioane euro).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS