ÎN PRIMUL SEMESTRU :RADET şi-a redus pierderile la 0,3 milioane de lei

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţat că în primele şase luni ale acestui an a înregistrat pierderi mai mici, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aproape atingându-se echilibrul financiar.

Potrivit RADET, dacă la finalul lunii iunie anul trecut erau înregistrate pierderi de 109 milioane de lei, anul acesta pierderile au fost de 0,3 milioane de lei, cu 108,7 milioane de lei mai mici.

Într-un comunicat de presă transmis redacţiei, RADET informează că fiind în discuţie rezultatele unei activităţi cu un puternic caracter sezonier, în lunile de vară, încasările regiei autonome sunt reduse substanţial şi comparaţiile relevante trebuie realizate între perioade similare din anii precedenţi.

De asemenea, RADET transmite că datoriile curente cu termen de plată depăşit au scăzut cu 2,7 milioane de lei, de la 63,8 milioane de lei înregistrate în luna august anul trecut, la 61,1 milioane de lei înregistrate anul acesta.

Totodată, în data de 20 august 2018, RADET înregistra către ELCEN datorii cu termenul scadent depăşit în valoare de 25,8 milioane de lei. În anul 2017, la aceeaşi dată, suma restantă către ELCEN era de peste două ori mai mare, în cuantum de 54,9 milioane de lei.

Potrivit regiei, conform experienţei anului trecut şi a proiecţiilor financiare, în perioada sezonului rece va fi achitată integral suma restantă ce se va acumula până în luna noiembrie.

Totodată, raportat la aceeaşi experienţă a anului 2017, şi facturile lunilor de iarnă ar putea fi achitate cu aproximativ 30 de zile înaintea termenului scadent, mai transmite compania.

Regia precizează: "În relaţia comercială cu ELCEN, se constată o îmbunătăţire netă, deficitul sezonier reducându-se cu 29,1 milioane de lei".

Potrivit News.ro, RADET solicită Primăriei Capitalei subvenţii de peste 80 de milioane de lei, după ce anul trecut a înregistrat pierderi de agent termic destinat încălzirii şi apei calde pentru populaţie de 28,61 la sută, depăşind nivelul planificat iniţal de 22,5 la sută, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc astăzi. Banii vor fi plătiţi în două tranşe, prima - de 40 de milioane de lei, până la finalul lunii. Practic, banii aceştia vor fi luaţi de la investiţii şi transformaţi în subvenţii.

RADET Bucureşti este un prestator de servicii de interes local care exploatează reţeaua termică de termoficare a Municipiului Bucureşti. RADET are în exploatare 1012 Puncte Termice, staţii centralizate şi module termice, 47 Centrale Termice de cvartal şi o Centrală termică în zona Casa Presei.

RADET furnizează energie termică pentru peste 8.200 de blocuri de locuinţe şi aproximativ 300 imobile, precum şi pentru aproximativ 5.100 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS