ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2018:Valoarea tranzacţiilor din energie a atins 97 miliarde de dolari

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Valoarea tranzacţiilor din sectorul energiei şi al utilităţilor, de la nivel global, a atins un record trimestrial, de 97 miliarde de dolari, în primul trimes­tru al anului 2018, potrivit unui raport EY.

Conform raportului, aproape jumătate (49%) din toate tranzacţiile anunţate în trimestrul întâi al anului 2018 sunt din domeniul energiei regenerabile, având în vedere că multe dintre companiile de utilităţi încep să construiască şi să opereze propriile unităţi de producţie a energiei regenerabile, iar adoptarea vehiculelor electrice continuă să impulsioneze investiţiile în tehnologiile asociate aces­tora.

EY precizează că în Europa, sectorul energiei şi al utilităţilor a atins o valoare record a tranzacţiilor, de 63,1 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2018. 96% din această valoare a fost generată de tranzacţii din domeniul energiei regenerabile, transportului şi distribuţiei şi activelor integrate.

Achiziţia Innogy de către compania germană E.ON a fost cea mai mare tranzacţie anunţată din primul trimestru al anului 2018, contribuind cu peste 76% la valoarea totală a tranzacţiilor, se arată în raport.

Valeriu Binig, partener EY România, a precizat: "În România constatăm un interes diminuat al capitalului privat pentru capacităţi convenţionale mari de producere a energiei electrice. Furnizarea de soluţii descentralizate de tip "contracted generation" este la modă în întreaga Europă, dar continuă să fie blocată în România de cadrul legislativ al pieţei angro. Acelaşi cadru va bloca în continuare dezvoltarea de noi proiecte bazate pe energii regenerabile, deşi se fac eforturi pentru a îmbunătăţi economicitatea celor deja puse în funcţiune şi se încurajează apariţia prosumerilor".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS