ÎN PRIMUL TRIMESTRUCalipso Oradea şi-a redus pierderile, la 1,3 milioane lei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Calipso Oradea şi-a redus pierderile, la 1,3 milioane lei

Calipso Oradea (CAOR), controlată de SIF1 Banat-Crişana a înregistrat pierderi de 1,3 milioane de lei, în primul trimestru, cu 31% mai mici decât în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a urcat cu 15%, la 3,07 milioane de lei, după primele trei luni din 2014.

La 31 martie, societatea avea datorii pe termen lung de 29,43 milioane de lei, reprezentând trei credite pe 10 ani de la Banca Intesa Sanpaolo (de 4,7 milioane euro, 500.000 euro şi 1,2 milioane de euro), împrumuturi de la societăţi legate de 2,5 milioane de lei. Diferenţa de 4,9 milioane de lei este formată din datorii privind impozitul amânat (2 milioane lei), o datorie contingentă privind contractul de concesiune a terenului pentru parcările hotelului Doubletree by Hilton (438 mii lei) şi garanţii reţinute de la contructorii care au participat la realizarea hotelului (2,5 milioane lei), potrivit raportului companiei.

Adunarea Generală a Acţionarilor "Calipso" (CAOR), din 19 mai, urmează să decidă schimbarea denumirii societăţii în SIF Hoteluri, iar Consiliul de Administraţie va fi mandatat să analizeze oportunităţi de preluare de afaceri din domeniul turismului.

Totodată, acţionarii trebuie să aprobe vânzarea la pachet prin licitaţie a 41 de spaţii comerciale, cu un preţ de pornire de 4 milioane de euro.

Constituirea unui holding hotelier se număra printre obiectivele SIF Banat-Crişana în acest an, după ce, anul trecut, SIF1 a înfiinţat SIF Imobiliare, în Cipru.

Hotelul Doubletree by Hilton de cinci stele din Oradea este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crişana. Clădirea a fost construită prin intermediul Calipso Oradea, la care SIF Banat-Crişana deţine peste 95% din acţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS