ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ACEST AN COMPARATIV CU PERIOADA SIMILARĂ DIN 2017Piaţa de fuziuni şi achiziţii a scăzut semnificativ

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

Ioana Filipescu a precizat: "După finalul anului 2017, care a reprezentat un record, activitatea de fuziuni şi achiziţii a debutat lent, însă rămânem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia din acest an a pieţei de M&A."

Ioana Filipescu a precizat: "După finalul anului 2017, care a reprezentat un record, activitatea de fuziuni şi achiziţii a debutat lent, însă rămânem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia din acest an a pieţei de M&A."

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Piaţa de fuziuni şi achiziţii din ţara noastră a scăzut semnificativ, în primul trimestru din 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 258 milioane euro, de la 401 milioane euro - valoarea acestui segment în primele trei luni de anul trecut, conform unei analize a Deloitte România realizată în baza surselor publice şi a tranzacţiilor cu valoare comunicată.

  Adăugând tranzacţiile cu valoare necomunicată, totalul pieţei se ridică la 500-600 milioane euro, la fel ca în perioada similară a anului trecut, potrivit estimărilor Deloitte.

  Ioana Filipescu, partener Consultanţă Fuziuni şi Achiziţii la Deloitte România, a precizat: "După finalul anului 2017, care a reprezentat un record, activitatea de fuziuni şi achiziţii a debutat lent, însă rămânem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia din acest an a pieţei de M&A. Am contabilizat o singură tranzacţie cu o valoare anunţată oficial de peste 100 milioane de euro în acest interval, comparativ cu cinci în ultimul trimestru din 2017".

  În total, au fost anunţate 19 tranzacţii în primul trimestru din acest an, inclusiv cele a căror valoare nu a fost anunţată oficial. În perioada similară din 2017 erau anunţate 30 de tranzacţii, mai anunţă specialiştii citaţi. Ioana Filipes-cu a subliniat: "Finanţarea în serie B prin care start-up-ul românesc UiPath a atras trei dintre cele mai puternice fonduri din sectorul de tehnologie din lume a creat primul unicorn din sectorul de IT din România, o premieră pentru mediul local de business, care a pus definitiv România pe harta marilor investitori specializaţi în tehnologie. UiPath, companie cu o evoluţie fulgerătoare, confirmă ascensiunea sectorului IT, vedeta economiei româneşti din ultimii ani. Ne aşteptăm să vedem şi în viitor numeroase alte tranzacţii în acest domeniu, unde numărul start-up-urilor este în creştere".

  Cele mai mari tranzacţii din primul trimestru 2018 au fost, potrivit Deloitte:

  "- Finanţarea în serie B acordată de către Accel, Capital G şi Kleiner Perkins Caufield & Byers startup-ului românesc UiPath specializat în dezvoltarea de soluţii pentru auto-matizarea proceselor in-terne cu aju-torul roboticii (153 milioane dolari);

  - Achiziţia de către Unilever a producătorului de îngheţată Betty Ice, la finalul unei proceduri competitive de vânzare (valoare necomunicată oficial);

  - Cumpărarea de către GreenGold Asset Manage-ment AB/KB a Cascade Empire şi a diviziei de management forestier Ocol Silvic Cascade Empire de la grupul Schweighofer. Cascade Empire deţinea peste 14.000 de hectare de păduri în România (valoare necomunicată oficial)".

  Analiza Deloitte exclude tranzacţiile cu o valoare mai mică de 5 milioane de euro, iar în primul trimestru al aces-tui an au fost anunţate un număr semnificativ de tranzacţii sub acest nivel.

  Opinia Cititorului

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Deleanu
  Depozitarul Central
  Ecosmart
  Cotnari
  Flixi
  Erfi

  ENGLISH SECTION

  more articles

  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.ro