GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ÎN SPEŢA BCR CONTRA HARINVESTInstanţa a respins cererea de lămurire a BCR

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Curtea de Apel Piteşti a respins cererea de lămurire formulată de către Banca Comercială Română (BCR) în speţa cu Harinvest, iar instituţia bancară este obligată de către instanţă să plătească 19,7 milioane de lei către Harinvest, se arată într-o soluţie publicată pe portalul instanţelor de judecată.

În data de 14 noiembrie 2018, tot Curtea de Apel Piteşti a anulat o serie de tranzacţii de tip sell out efectuate între societatea de brokeraj Harinvest Râmnicu Vâlcea şi BCR, derulate în 2013 şi a decis plata sumei menţionate.

În noiembrie, reprezentanţii BCR au transmis că nu sunt de acord cu decizia instanţei, precizând că intenţionează să o conteste.

În urmă cu cinci ani, Harinvest a recurs la vânzări de tip sell out pentru acoperirea unor pierderi în tranzacţii cu produse structurate emise de Erste Group, BCR fiind unul dintre intermediarii care au răspuns vânzărilor sell out iniţiate de societatea de brokeraj din Râmnicu Vâlcea.

În 2013, clienţii Harinvest au raportat că le lipsesc bani şi acţiuni din conturi, în urma unor tranzacţii neautorizate.

Astfel, după decizia instanţei, clienţii Harinvest, cărora în urmă cu cinci ani le-au dispărut din conturi bani şi acţiuni, şi-ar putea recupera pierderile.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. In loc sa dea bani pe speze/cheltuieli de judecata, BCR putea sa apeleze la maestrul Brute, care stie vrute si nevrute; in plus il scotea din impas si pe pradalnicul Treichl.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS