Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ÎN TESTELE DE STRES DIN 2018,Cele mai mari bănci britanice, supuse unor cerinţe de capital majorate

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Cele mai importante instituţii de credit din Marea Britanie se vor confrunta cu cerinţe mai mari de capital în cadrul testelor de stres din acest an, în condiţiile în care Banca Angliei îşi intensifică eforturile menite să evite repetarea crizei financiare, conform Bloomberg.

Băncile vor fi supuse unui singur standard de capital ce nu include doar cerinţele minime de capital, ci şi fiecare "buffer" pe care trebuie să-l constituie acestea luând în calcul importanţa lor sistemică.

În cazul în care băncile se vor plasa sub noul standard (care este mai ridicat faţă de cel precedent), ele pot fi forţate să ia măsuri mai agresive pentru acoperirea capitalului, a informat Banca Angliei (BoE) vineri, la prezentarea bilanţului referitor la sănătatea sectorului bancar în 2018.

Banca Angliei supune băncile britanice unui test care presupune acelaşi scenariu economic sever ca în 2017, care este mai dur decât criza financiară. Banca centrală ia în calcul, în acest scenariu, impactul Brexit-ului, o prăbuşire a pieţei din China şi amenzi mari pentru comportamentul neadecvat al băncilor.

Scopul repetării acestui scenariu este acela de a evalua impactul noilor standarde contabile IFRS 9 asupra băncilor, care sunt aplicate de la 1 ianuarie.

Ca în anii precedenţi, testul de stres din 2018 acoperă primii şapte mari creditori britanici: Barclays Plc, HSBC Holdings Plc, Lloyds Banking Group Plc, Societatea Nationwide Building, Royal Bank of Scotland Group Plc, Santander U.K. Plc şi Standard Chartered Plc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS