ÎN ULTIMA ŞEDINŢĂ DE TRANZACŢIONARE DIN 2018Digi Communications şi-a răscumpărat 1.520 de acţiuni

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Digi Communications şi-a răscumpărat 1.520 de acţiuni

Digi Communications NV (DIGI) a achiziţionat, în ultima zi bursieră din anul tocmai încheiat, un număr de 1.520 de acţiuni, la un preţ de 25,85 lei/titlu, operatorul de telecomunicaţii plătind pentru întregul pachet suma de 39.292 lei, se arată într-o notificare a companiei remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea face parte din programul de răscumpărare pentru cel mult 3,4 milioane de acţiuni clasa B, reprezentând maximum 10% din acţiunile DIGI tranzacţionate la BVB, ce a demarat la începutul lunii iunie şi se va derula până la data de 1 mai 2019.

Digi Communications NV este unul dintre emitenţii ce vor fi direct afectaţi de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de la finalul anului 2018, ce presupune, printre altele, aplicarea unei taxe de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din domeniul telecom.

După primele nouă luni ale anului 2018, Digi Communications NV, compania mamă a RCS&RDS, a obţinut un profit net de 18,86 milioane de euro, în scădere cu 57,3% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă de raportare a anului 2017.

Operatorul de telecomunicaţii a fost listat la BVB în luna mai a anului 2017, după derularea unei oferte publice pentru 25,6% din societate, operaţiune de piaţă care s-a încheiat cu succes la preţul de 40 de lei/unitate.

De la listare şi la până la finalul anului trecut, titlurile DIGI s-au înscris pe o tendinţă descendentă, preţul de închidere a acţiunii operatorului de telecomunicaţii la BVB, în data de 31 decembrie, fiind de 25,6 de lei/titlu, cu 36% sub cel la care s­-a încheiat oferta publică.

Valoarea de piaţă a emitentului este de 2,635 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro