ÎN ULTIMA ŞEDINŢĂ DE TRANZACŢIONARE DIN 2018Digi Communications şi-a răscumpărat 1.520 de acţiuni

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Digi Communications şi-a răscumpărat 1.520 de acţiuni

Digi Communications NV (DIGI) a achiziţionat, în ultima zi bursieră din anul tocmai încheiat, un număr de 1.520 de acţiuni, la un preţ de 25,85 lei/titlu, operatorul de telecomunicaţii plătind pentru întregul pachet suma de 39.292 lei, se arată într-o notificare a companiei remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea face parte din programul de răscumpărare pentru cel mult 3,4 milioane de acţiuni clasa B, reprezentând maximum 10% din acţiunile DIGI tranzacţionate la BVB, ce a demarat la începutul lunii iunie şi se va derula până la data de 1 mai 2019.

Digi Communications NV este unul dintre emitenţii ce vor fi direct afectaţi de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de la finalul anului 2018, ce presupune, printre altele, aplicarea unei taxe de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din domeniul telecom.

După primele nouă luni ale anului 2018, Digi Communications NV, compania mamă a RCS&RDS, a obţinut un profit net de 18,86 milioane de euro, în scădere cu 57,3% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă de raportare a anului 2017.

Operatorul de telecomunicaţii a fost listat la BVB în luna mai a anului 2017, după derularea unei oferte publice pentru 25,6% din societate, operaţiune de piaţă care s-a încheiat cu succes la preţul de 40 de lei/unitate.

De la listare şi la până la finalul anului trecut, titlurile DIGI s-au înscris pe o tendinţă descendentă, preţul de închidere a acţiunii operatorului de telecomunicaţii la BVB, în data de 31 decembrie, fiind de 25,6 de lei/titlu, cu 36% sub cel la care s­-a încheiat oferta publică.

Valoarea de piaţă a emitentului este de 2,635 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS