ÎN URMĂTORII CINCI ANI:UE, concentrată pe protecţia cetăţenilor şi economie

M.S.
Internaţional /

UE, concentrată pe protecţia cetăţenilor şi economie

Uniunea Europeană va încerca să-şi protejeze cetăţenii simultan cu dezvoltarea economiei, încălzirea globală şi creşterea importanţei rolului UE său la nivel global, relevă proiectul agendei strategice a UE până în 2024, citat, astăzi, de dpa.

Documentul stabileşte priorităţile pentru viitoarea Comisie Europeană care îşi va începe mandatul în luna noiembrie, în urma alegerilor europene din 23-26 mai.

În prezent, au loc negocieri în vederea desemnării preşedintelui executivului comunitar.

Proiectul, care serveşte drept document de lucru pentru summitul UE din 20-21 iunie, subliniază că ''în primul rând trebuie să ne asigurăm integritatea spaţiului nostru fizic'', trăgând învăţămintele din afluxul de migranţi din 2015-2016.

''Trebuie să ştim şi să fim cei care decid cine pune piciorul în UE'', se menţionează în document.

Printre priorităţile UE pentru următorii cinci ani se află, de asemenea, combaterea terorismului, prevenirea atacurilor cibernetice şi lupta contra ameninţărilor hibride la adresa securităţii.

Încălzirea globală a fost o temă principală în campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai, contribuind la ascensiunea partidelor ecologiste în Europa.

Totuşi, organizaţia internaţională a criticat UE pentru că făcut doar o ''menţiune de politeţe'' în legătură cu acest subiect.

''Liderii europeni simt o presiune pentru a vorbi serios despre încălzirea globală, dar 'agenda lor strategică' este mai mult o colecţie de cuvinte la modă decât un răspuns urgent la cele mai mari ameninţări pentru umanitate'', a declarat directorul Greenpeace EU, Jorgo Riss.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS