ÎNAINTEA OFERTEI PUBLICE INIŢIALESpecialişti din companii incluse în FTSE intră în boardul"Aston Martin"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Specialişti din companii incluse în FTSE intră în boardul"Aston Martin"

"Aston Martin" a angajat directori cu experienţă din societăţi incluse în indicele bursier FTSE pentru consolidarea boardului său, pe măsură ce producătorul de maşini de lux care are o existenţă de 105 ani îşi pregăteşte lis­tarea la Bursa de Valori din Londra.

Compania, renumită pentru autoturismele sport conduse de personajul de film James Bond (agent secret), a anunţat luna trecută că va lansa o ofertă publică iniţială (IPO) în 2018.

Potrivit informaţiilor lansate de societate ieri, Penny Hughes, care a lucrat anterior la companii incluse în indicele FTSE - precum operatorul de telefonie mobilă "Vodafone" şi lanţul de supermarketuri "WM Morrison" -, va deveni preşedinte non-executiv al boardului "Aston Martin" la momentul listării.

Totodată, Richard Solomons, ex-director executiv al "InterContinental Hotels" în intervalul 2011 - 2017, va deveni director independent şi preşedinte al comisiei de audit şi risc din cadrul boardului.

Directorul executiv al "Aston Martin", Andy Palmer, a declarat, potrivit Reuters, că numirea celor doi va ajuta compania să evite repetarea unora dintre greşelile făcute anterior, în condiţiile în care aceasta a intrat în faliment de şapte ori în istoria sa.

Andy Palmer a adăugat: "Dacă ne uităm la lecţiile din trecut, vedem milionari şi miliardari care ne-au cumpărat investind într-o maşină, care apoi au plecat, situaţie ce ne-a creat probleme. Trebuie să avem o guvernanţă bună în următorii 100 de ani, cu un board independent, care are experienţă în conducerea unor companii listate. Cred că aceasta este cheia".

Companiei "Aston Martin" i s-au mai alăturat Imelda Walsh, preşedinte al comisiei de remunerare din cadrul firmei de transport "FirstGroup", şi Peter Espenhahn, specialist în audit şi fiscalitate la "Deloitte".

Preţul indicativ al ofertei "Aston Martin" şi numărul de acţiuni care vor fi vândute vor fi detaliate în prospectul de ofertă, aşteptat să fie publicat în jurul datei de 20 septembrie, potrivit companiei.

Preţul final va fi publicat la începutul lunii octombrie, înainte ca societatea să fie admisă în indicele bursier FTSE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS