Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

ÎNCERCAREA SIF5 DE SUSPENDARE A FINANŢĂRII "VERANDA MALL" A EŞUAT, DEOCAMDATĂInstanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială a SIF Oltenia

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială a SIF Oltenia

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de ordonanţă preşedinţială pe care SIF5 Oltenia a făcut-o în scopul suspendării executării hotărârilor din adunarea acţionarilor de la "Nord" SA din data de 18 august, potrivit unui comunicat transmis de societatea de investiţii financiare Bursei de Valori Bucureşti. SIF5 a formulat apel la decizia instanţei.

SIF Oltenia a cerut, în instanţă, anularea deciziilor AGA de la "Nord" SA, din 18 august, după care a solicitat o ordonanţă preşedinţială de suspendare a hotărârilor respective, până la pronunţarea pe fond.

Acţionarii "Nord" SA au aprobat, pe 18 august, o majorare de capital de 11 milioane de lei şi vânzări de active financiare de până la 6 milioane de lei ca să finanţeze majorarea de capital la "Prodplast Imobiliare" (PPLI), prin care dezvoltatorul imobiliar doreşte să construiască centrul comercial "Veranda".

SIF Oltenia susţine că "Nord" SA nu a respectat prevederile legale de publicare a convocatorului Adunării Generale, după ce acţionarul "Victoria Art &Business Center", controlat de Georgiana Pogonaru, a cerut completarea ordinii de zi. De asemenea, SIF5 a susţinut în cererea către instanţă că deciziile AGA au fost luate cu abuz de majoritate.

Societatea "Nord" SA, controlată indirect de omul de afaceri Florin Pogonaru, în proporţie de 68,55%, va participa la majorarea capitalului social al dezvoltatorului imobiliar şi/sau la finanţarea proiectului Veranda prin orice mijloace legale, cu o sumă de până la 17 milioane de lei, conform deciziei Adunării Generale.

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, şi omul de afaceri Florin Pogonaru, care controlează "Nord" S.A. au intrat în contradicţie, la începutul acestui an, cu privire la pachetul de 6% din BCR deţinut de SIF Oltenia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat