Industria aluminiului riscă să reintre în criză

I.R.
Materii Prime /

Industria aluminiului riscă să reintre în criză

Industria aluminiului riscă să reintre în criză, în condiţiile în care sancţiunile americane impuse grupului rus Rusla nu permit acestuia să participe la negocierile pentru contracte care încep în această săptămână la Berlin, conform News.ro.

Statele Unite au permis clienţilor Rusal să continue să facă afaceri cu grupul până pe 23 octombrie, dar nu să semneze contracte noi. Dacă Trezoreria americană nu va ridica la timp sancţiunile, ceea ce rămâne o posibilitate, al doilea mare furnizor de aluminiu din lume nu va putea participa la negocierile anuale şi ar putea fi obligat în curând să reducă fabricarea de produse de la jante de aliaj pentru vehicule şi până la fuzelaje pentru avioane.

Industria aluminiului încă îşi revine din criza declanşată în aprilie, când sancţiunile americane împotriva unor oligarhi ruşi, între care şi proprietarul miliardar al Rusal, Oleg Deripaska, au obligat clienţii grupului să nu mai facă afaceri cu grupul, provocând creşterea puternică a preţurilor aluminiului, conform sursei citate.

Calmul a reveni pe pieţe după ce Statele Unite şi-au atenuat poziţia, introducând termenul limită de 23 octombrie. Situaţia riscă să se schimbe, dacă Rusal nu va încheia în curând un acord cu Trezoreria SUA.

Industria aluminiului negociază acorduri anuale de furnizare la conferinţa aluminiului Metal Bulletin, care are loc în această săptămână.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS