Industria ospitalităţii cere legalizarea bacşişului şi reglementarea muncii sezoniere

V.D.
Companii /

Industria ospitalităţii cere legalizarea bacşişului şi reglementarea muncii sezoniere

Restaurantele din ţară cumulează o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro 

Proprietarii de hoteluri şi restaurante susţine că este nevoie de o legalizare a bacşişului fiscal, dar şi de o lege care să reglementeze munca sezonieră în domeniu, cât şi de promovarea jobului în industrie.

Dragoş Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat: "Poate cea mai mare durere a industriei, astăzi, este resursa umană. Cum putem să funcţionăm şi noi mai eficient, fără să mai avem restaurante de nivel mediu. Printre obiectivele noastre pe termen mediu şi lung se află legalizarea tipsului fiscal. În România, astăzi, nu poţi să plăteşti bacşiş de pe card, de exemplu. Un subiect de care ne lovim din ce în ce mai serios. (...) Ieri ( n.r. marţi) s-a votat în Camera Deputaţilor un proiect privind legalizarea muncii sezoniere în hoteluri şi restaurante".

Domnia sa a mai precizat că industria ospitalităţii trebuie să se bazeze pe etică şi cultură gastronomică, adăugând că nu este normal să avem o diferenţă a numărului de turişti de la 3 milioane la aproape 9 milioane faţă de Bulgaria.

Reprezentantul HORA a subliniat: "Este nevoie să muncim. Este important să creăm o industrie profitabilă şi să ieşim din această paradigmă în care se deschid multe restaurante, dar la fel de multe se şi închid. Dacă nu vii cu ceva nou, cu o schimbare, eşti foarte uşor out of business din industria noastră"

Datele Organizaţiei arată că, la nivel naţional, funcţionează 26.000 de restaurante, care cumulează o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro în domeniul restaurantelor. Dintre acestea 3.670 de restaurante se află în Bucureşti, iar ponderea lor în cifra de afaceri este de 45% din total.

HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. Sa-si mai puna pofta in cui astia care au venit cu ideile astea! Eu sunt ospatar, de la mine spaga impozitata vor vede intre 0,50 si 1 leu asta ca sa nu zica, ca sunt zgarcita. Pai mai inventatorule de legi si lesinati de bani munciti voi cu noi?! Pana la 1-2 noaptea?! Eu zic : noi poporul sa cerem impozit pentru toti parlamentarii pentru aerul consumat degeaba il poluati rau dar rau si fara rost

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Nu mai stiti ce sa mai inventati de invidie! Cica voi lucrati, munciti, ganditi acolo in scaune nu stati degeaba. Invidiosilor nu aveti treaba acasa in sufragerie?! Sterge-ti praful! Voi ganditi de unde sa mai scoate-ti bani din buzunarele oamenilor. Taiati-va salariile voastre si sa vedeti cum mai intra ceva la stat si la sfarsit de luna ii impartiti. Nu se cunoaste! Sfat!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită