Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Industria petrolieră venezueleană, contracte după un model anulat

R.A.
Internaţional /

Industria petrolieră venezueleană, contracte după un model anulat

Venezuela va încredinţa cel puţin şapte câmpuri petroliere unor companii puţin cunoscute, care vor fi plătite pentru a stimula producţia, conform unor contracte similare celor anulate de fostul preşedinte socialist, Hugo Chavez, informează Agepres.

Două surse Reuters şi un document intern arată că guvernul de la Caracas, condus acum de preşedintele Nicolas Maduro, este dispus să inverseze eforturile agresive ale lui Chavez de a creşte rolul statului în industria energetică. Venezuela, membră a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), se confruntă cu un colaps economic cu hiperinflaţie, iar producţia petrolieră este în scădere rapidă.

Şapte companii au semnat contracte cu PDVSA pe 28 august, în cadrul unei ceremonii televizate. Un model de contract consultat de Reuters arată că societatea naţională se oferă să predea conducerea exploatărilor pe termen de şase ani, cu condiţia ca partenerii să crească producţia de petrol, să finanţeze investiţiile necesare şi să achiziţioneze echipamentele. Potrivit preşedintelui PDVSA, Manuel Quevedo, ar fi vorba de investiţii de 430 de milioane de dolari şi de o creştere a producţiei cu 641.000 de barili pe zi.

Modelul este similar cu cele din anii 1990, conform cărora PDVSA cesiona producţia, iar companiile primeau un onorariu pentru petrolul produs. Fostul preşedinte Chavez, ales în 1998 şi decedat în 2013, a criticat aceste aşa-numite "acorduri de exploatare" pe motiv că reprezintă privatizări mascate ale industriei petroliere, de pe urma cărora veniturile statului erau prea mici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS