ING, obligată să plătească 775 milioane euro într-un caz de spălare a banilor

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

ING, obligată să plătească 775 milioane euro într-un caz de spălare a banilor

Procurorii olandezi au anunţat că au ajuns la un acord cu ING Groep NV pentru soluţionarea unui caz de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească suma de 775 de milioane de euro (900 de milioane de dolari), potrivit Reuters.

Procurorii au învinuit banca pentru încălcarea legislaţiei olandeze privind prevenirea spălării banilor şi finanţării teroris­mului "structural şi de ani de zile", prin faptul că nu a oprit conturile clienţilor săi, utilizate pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.

Potrivit înţelegerii, din suma totală 675 de milioane de euro reprezintă o amendă, iar restul de 100 de milioane euro o redresare pentru câştiguri necorespunzătoare, au afirmat procurorii olandezi într-un comunicat de presă.

Ralph Hamers, directorul executiv al ING, a declarat, potrivit Bloomberg, că "prevenirea utilizării băncii pentru spălarea banilor reprezintă o prioritate pentru ING". Mărimea echipei care se ocupă de verificarea clienţilor în Olanda s-a triplat la 450 de posturi cu normă întreagă şi sunt luate mai multe măsuri, a spus el.

Acţiunile ING au scazut cu 3,4%, ieri, după anunţ şi au scăzut cu 2,9% la 11:43 în Amsterdam.

Creditorul a recunoscut "deficienţe grave" în executarea politicilor de due diligence în domeniul clienţilor pentru a preveni criminalitatea financiară la unitatea olandeză din 2010 până în 2016.

ING a anunţat că ia măsuri împotriva unui număr de actuali şi foşti angajaţi seniori în legătură cu acest caz, deşi se aşteaptă să rezolve problema cu Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse, fără amenzi suplimentare, potrivit de­claraţiei.

Ancheta s-a axat pe rolul băncii în această problemă, inclusiv plăţile neobişnuite ale companiei VimpelCom Ltd. către o companie deţinută de un oficial guvernamental uzbec, a declarat procuratura olandeză. VimpelCom, care şi-a schimbat denumirea în Veon, a pledat vinovat în 2016 că a încălcat legile privind corupţia în SUA şi a fost de acord cu o înţelegere în valoare de 795 de milioane de dolari cu autorităţile din S.U.A. şi Olanda într-un caz legat de filiala sa din Uzbekistan. ING este suspectată că nu a raportat tranzacţii neobişnuite sau nu le-a raportat la timp, a declarat procurorul.

Ministrul de finanţe olandez Wopke Hoekstra a declarat că procesul de spălare de bani al ING este "extrem de grav", a informat agenţia olandeză de presă ANP. El intenţionează să discute în curând acest caz cu autoritatea de reglementare şi va solicita o explicaţie Consiliului de Supraveghere al ING.

ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România a raportat în primul semestru un profit brut de 389 milioane lei, mai mare cu 89 milioane lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 345 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Vedeti ca si Societe Generale, banca mama a BRD are o datorie de aproape 1,5 miliarde euro catre SUA, pentru ca nu a respectat sanctiunile impuse de Washington in privinta finantarii unor tari din Africa, Asia si a Rusiei.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Dacă ei sunt scutiți de pușcărie pe cei de la Londra, Paris pentru acte de terorism de ce îi condamnă la pușcărie?

  Ceva parlamentar/a a spus că în Sua se condamnă cel care are câteva grame/ kilograme de praf iar cel care duce cu avionul, tir-ul scapa? 

  Cu bani îți poți cumpăra libertatea oriunde in lume? Ing, Mazăre, Diselgate etc.? 

  Cu ce drept ne mai flituiesc olandezi cu democratia, drepturile omului dacă ei nu aplica legea? 

  Ing a fost un zombie pe care statul l-a salvat în 2008? 

  Parlamentul Olandez apară corupți?

  "Prea mare pentru a falimenta" fac legea pe Pământ? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Daca ne-am lua dupa The Brute si Chisinaul finanteaza terorismul, pentru ca suporta teroarea lui Treichl. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS