INHGA: Dunărea va înregistra un debit sub medie

D.I.
Miscellanea #Mediu /

Dunărea va înregistra un debit sub medie

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, va fi în scădere în următoarea săptămână, până la 6.800 mc/s, valoare sub media multianuală atât a lunii aprilie, cât şi a lunii mai, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), dată publicităţii.

Potrivit hidrologilor, deşi se estimează că, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere, în primele şase zile ale intervalului se va depăşi Faza I de apărare la staţiile hidrometrice Isaccea, în timp ce la staţiile hidrometrice Tulcea aceleaşi depăşiri se vor consemna în primele trei zile din perioada analizată.

În ansamblu, până pe data de 6 mai, ora 7:00, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere până la valoarea de 6.800 mc/s, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor aprilie (7.900 mc/s), respectiv mai (7.250 mc/s), cu excepţia primei zile din luna mai.

În ceea ce priveşte prognoza medie durată pe râuri pentru perioada 30 aprilie, ora 7:00 - 6 mai, ora 7:00, hidrologii estimează că, în prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, mai puţin pe unele râuri din sud-vestul şi sudul ţării, unde vor fi relativ staţionare.

În partea a doua a intervalului, debitele vor fi relativ staţionare pe majoritatea râurilor.

Conform INHGA, pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de vest a ţării, din cauza precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS