GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

INS, 2018:Ponderea utilizatorilor de Internet a crescut cu 5,3%

D.D.
Miscellanea /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ponderea utilizatorilor de Internet cu vârste cuprinse între 16 şi 74 ani a crescut în 2018 cu 5,3 puncte procentuale, comparativ cu anul precedent, numărul acestora ajungând la 11,7 milioane de persoane, conform unei anchete de conjunctură realizate de Institutul Naţional de Statistică.

Anul trecut, cele mai multe persoanelor au fost utilizatori curenţi, 89,7% dintre persoanele de 16-74 ani utilizând internetul în ultimele 3 luni anterioare anchetei, dintre care 75,5% au folosit acest instrument cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, iar 21,1% cu frecvenţă săptămânală.

După statutul ocupaţional al persoanelor de 16-74 ani, ponderea cea mai mare a utilizatorilor de internet zilnic sau aproape zilnic este înregistrată la salariaţi (60,5%) urmată la mare distanţă de elevi/studenţi (15,3%). Dorinţa de a avea acces la informaţii se regăseşte atât la bărbaţi, cât şi la femei, acestea situându-se însă în urma "internauţilor" bărbaţi în ceea ce priveşte utilizarea internetului (79,7% dintre bărbaţi, 77,9% dintre femei).

Ponderea cea mai mare in utilizarea internetului zilnic sau aproape zilnic, o au bărbaţii cu vârste cuprinse între 16 - 34 ani (47,6%), aceeaşi situaţie înregistrându-se şi la femei, unde ponderea cea mai mare se află la acceaşi categorie de vârstă (45,2%). Raportat la statutul ocupaţional, internetul a fost accesat zilnic de peste 9 din 10 elevi şi studenţi (97,3%) şi de aproape 1 din 2 pensionari (48,6%). Distribuţia pe sexe a salariaţilor care utilizează internetul zilnic sau aproape zilnic ne arată că femeile deţin o pondere inferioară comparativ cu cea a bărbaţilor (57,4% faţă de 63,5%).

Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul a fost de 93,6% în regiunea Bucureşti - Ilfov, care constituie cel mai ridicat procent din ţară, urmată de regiunea Vest cu 88,3% şi Nord - Vest (83,9%). La polul opus se află regiunile Sud Muntenia (71%) şi Sud-Est (69,9%).

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Sa vedem dupa TAXAREA data de Guvern...ce-o sa mai fie??? creste sau scade. folosirea internetului.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS