INS:În activitatea de construcţii se aşteaptă o creştere moderată

V.D.
Miscellanea #Construcţii /

În activitatea de construcţii se aşteaptă o creştere moderată

Directorii firmelor din România se aşteaptă la o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie, construcţii şi servicii până în luna octombrie, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În activitatea de construcţii, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +14%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii aşteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +22%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +18%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +14%).

Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, va cunoaşte o va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +5%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS