INS, PRIMELE NOUĂ LUNI, 2018Producţia industrială a crescut cu 4,1%

V.D.
Materii Prime /

Producţia industrială a crescut cu 4,1%

Producţia industrială a fost, în primele nouă luni din 2018, comparativ cu perioada similară a anului 2017, mai mare cu 4,1% ca serie brută, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5%) şi industriei extractive (+1,2%), potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+6,5%) şi industriei extractive (+1,3%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,1%.

În septembrie 2018 faţă de septembrie 2017, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,5%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+0,9%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 4,5%,respectiv cu 0,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+4,3%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,8%). Industria extractivă a fost mai mică cu 4,2%.

În luna septembrie 2018, producţia industrială (serie brută) s-a majorat faţă de luna precedentă cu 7,9%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+11%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 7% respectiv cu 1,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat(-2,3%), industria prelucrătoare şi industria extractivă (-1,2% fiecare).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS