INS, PRIMELE NOUĂ LUNI, 2018Producţia industrială a crescut cu 4,1%

V.D.
Materii Prime /

Producţia industrială a crescut cu 4,1%

Producţia industrială a fost, în primele nouă luni din 2018, comparativ cu perioada similară a anului 2017, mai mare cu 4,1% ca serie brută, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5%) şi industriei extractive (+1,2%), potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+6,5%) şi industriei extractive (+1,3%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,1%.

În septembrie 2018 faţă de septembrie 2017, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,5%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+0,9%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 4,5%,respectiv cu 0,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+4,3%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,8%). Industria extractivă a fost mai mică cu 4,2%.

În luna septembrie 2018, producţia industrială (serie brută) s-a majorat faţă de luna precedentă cu 7,9%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+11%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 7% respectiv cu 1,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat(-2,3%), industria prelucrătoare şi industria extractivă (-1,2% fiecare).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită