INS, PRIMELE NOUĂ LUNI:Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%

A.P.
Miscellanea #Construcţii /

Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 4,1% şi, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, potrivit datelor transmise astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,2%). Creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 27,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%. Creştere a fost înregistrată la construcţiile inginereşti (+8,5%).

Ca serie ajustată, pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi cu 5,4%.

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 4,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 26,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,0%, respectiv cu 1,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut, în septembrie 2018 comparativ cu septembrie 2017, pe total cu 2,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi, cu 9,5%. Creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 23,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 9,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,9%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 3,3%, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită