Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

INS, PRIMELE NOUĂ LUNI:Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%

A.P.
Miscellanea #Construcţii /

Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 4,1% şi, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, potrivit datelor transmise astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,2%). Creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 27,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%. Creştere a fost înregistrată la construcţiile inginereşti (+8,5%).

Ca serie ajustată, pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi cu 5,4%.

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 4,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 26,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,0%, respectiv cu 1,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut, în septembrie 2018 comparativ cu septembrie 2017, pe total cu 2,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi, cu 9,5%. Creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 23,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 9,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,9%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 3,3%, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS