INS: "Trei sferturi dintre gospodăriile din ţară au acces la internet"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

INS: "Trei sferturi dintre gospodăriile din ţară au acces la internet"

Aproximativ trei sferturi dintre gospodăriile din ţara noastră (72,4%) au acces la reţeaua de internet de acasă, în prezent, iar 62,9% dintre acestea se află în mediul urban, arată un comunicat transmis, ieri, de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit datelor statistice, în profil teritorial, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (opt din nouă gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest, iar cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) şi Sud-Est (65,2%).

INS mai arată: "Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt în proporţie de 82,1% conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (57,3%) şi de conexiunile narrowband (12,5%)".

În ceea ce priveşte tipologia utilizatorilor de inetrnet de la noi din ţară, statistica arată că din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată internetul a fost de 78,8%, din care 89,7% în ultimele trei luni. "Dintre utilizatorii curenţi, 75,5% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, în creştere cu 2,2 puncte procentuale faţă de anul anterior (75,5% faţă de 73,3%). Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul a fost de 93,6% în regiunea Bucureşti - Ilfov, care constituie cel mai ridicat procent din ţară, urmată de regiunile Vest (88,3%) şi Nord - Vest (83,9%). La polul opus se află regiunile Sud-Muntenia (71,0%) şi Sud-Est (69,9%)", mai notează statistica.

Conform INS, proporţia bărbaţilor care folosesc, sau au folosit vreodată, internetul este puţin mai mare decât cea a femeilor: 79,7% faţă de 77,9%, diferenţa fiind doar de 1,8 puncte procentuale, în scădere faţă de anul anterior când se înregistra o diferenţă de 2,7 puncte procentuale, cu menţiunea că ponderile persoanelor care utilizează internetul des-cresc odată cu înaintarea în vârstă.

Astfel, ponderea persoanelor care utilizează internetul din grupa de vârstă 16-34 ani a fost de 94,7%, în timp ce pentru grupa de vârstă cuprinsă între 55 şi 74 ani a fost de doar 53,8%, relevă statistica.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS