Inspectorul judiciar care a condus echipa de inspectori în cazul controlului la DNA din 2017, cercetat disciplinar

V.D.
Anticorupţie /

Inspectorul judiciar care a condus echipa de inspectori în cazul controlului la DNA din 2017, cercetat disciplinar

Inspectorul judiciar care a condus echipa de inspectori la controlul DNA din 2017 este cercetat disciplinar, după ce ar fi încălcat anumite proceduri regulamentare.

Inspecţia Judiciară a dispus astăzi acţiunea disciplinară faţă de inspectorul judiciar Elena Rădescu, pentru abateri disciplinare. Acţiunea disciplinară a fost trimisă Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.

Instituţia spune că Elena Rădescu a avut "o conduită contrară demnităţii şi prestigiului funcţiei pe care o exercită prin afirmaţiile nereale", pe care le-a făcut într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

De asemenea, inspectorul judiciar, în calitate de coordonator al echipei de inspectori care urma să facă un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, a încălcat procedura regulamentară prin faptul că a discutat cu procurorul şef condiţiile de realizare a controlului fără a se consulta înainte cu membrii echipei.

"Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m) teza a II-a, s-a reţinut că, în calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma să efectueze un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorul a încălcat procedura regulamentară prin aceea că a discutat cu procurorul-şef al respectivei unităţi de parchet condiţiile de efectuare a controlului fără ca, în prealabil, să consulte membrii echipei de control şi să solicite comunicarea datelor şi informaţiilor necesare în raport de obiectivele controlului, prin adresă avizată de directorul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori, şi să înştiinţeze conducerea Inspecţiei Judiciare", transmite Inspecţia Judiciară.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Totul este putred in Danemarca!. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită