Instanţa anulează amenda de 10.000 de lei primită de Bîlteanu de la ASF

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Instanţa anulează amenda de 10.000 de lei primită de Bîlteanu de la ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să îi restituie lui Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 Banat Crişana, suma de 10.000 de lei, după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat amenda acordată, anul trecut, de Autoritate, pe motiv că şeful SIF1 nu a informat, în termen, publicul cu privire la caracteristicile companiei SIF Imobiliare.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Dragoş Bîlteanu s-a adresat instanţei după ce ASF i-a respins, la finalul anului trecut, plângerea prealabilă făcută împotriva amenzii.

ASF a motivat sancţiunea prin faptul că Bîlteanu "nu a informat în termen acţionarii şi potenţialii investitori, prin întocmirea şi publicarea unor rapoarte curente care să cuprindă informaţii referitoare la caracteristicile SIF Imobiliare Ltd., respectiv valoarea capitalului social, valoarea primei de emisiune, valoarea activelor aportate, înmatricularea ca persoană juridică rezidentă în Cipru".

SIF Imobiliare a fost înfiinţată, în luna iulie 2013, în Nicosia, sub denumirea SIF Imobiliare Limited, iar în septembrie a fost transformată în "Public Limited Company" (PLC), potrivit SIF1.

SIF Banat- Crişana (SIF1) a înfiinţat compania SIF Imobiliare, înregistrată în Cipru, pentru a transfera participaţii de 100,4 milioane lei (22,5 milioane euro), deţinute la 18 societăţi cu activităţi în domeniul imobiliar, şi a listat noua firmă pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Normal, ce trebuie sa stie actionarul ignorant, cum functioneaza vehiculele de transferat bani din buzunarul larg al SIF1 in buzunarele lui Bilteanu& Lakis&Co? Continuati baietii, continuati, cat timp legile tarii mai sunt moi si judecatorii milosi!....caci cu Panzerklaus nu se stie niciodata, cand se-ntoarce foaia..

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ce usor e sa scrii... nimic. Asta asa, cum fac si cei de la ProTV sau altii, care avand site-uri pe internet, anunta stirea la televizor conditionand telespectatorii sa intre pe internet si sa o afle de-acolo, de pe site. Grosolan de badaraneste. Asa si acest articol: ne anunta stirea, banala pana la urma, neavand nici o detaliere a subiectului. Pai bun, ASF a dat amenda, a respins plangerea prealabila impotriva amenzii, iar instanta a anulat amenda? De ce? Nu stim si nici articolul nu ne informeaza. Asta ca sa ramanem prosti, iar jurnalismul sec si neprofesional. Totusi, un articol de acest fel presupunea si o justificare a deciziei instantei, nu-i asa? Cum? Inca nu a dat instanta asa ceva? Pai atunci care-i diferenta dintre jurnalisti si noi prostii? Nu cumva jurnalistii sunt mai insistenti si obtin informatii mai rapid, dandu-le publicului si aratand astfel ca sunt mai buni decat alti jurnalisti? Aaa, nu-i nevoie sa fie mai buni ca altii... ca oricum sunt prea putini si lumea nu mai citeste... Bun, sa stim si noi... Deci, aflam detalii despre motivatiile ASF, dar nu aflam nimic despre motivatiile instantei. Adica ramanem prosti, dar stim concluzia. Adica putem sa dam in dl.Balteanu cat vrem, putem sa dam in ASF cat vrem, putem sa dam in cine vrem cum vrem, ca tot prosti ramanem. Adica nelamuriti si fraieri. Ah ce ma enerveaza cand sunt luat de fraier. Fraier sunt ca mai citesc inca prostiile scrise in articole "de specialitate", na...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  "Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să îi restituie lui Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 Banat Crişana, suma de 10.000 de lei".....

  FALS!!!! aceasta amenda s-a facut venit la bugetul local NU la ASF.

  Studiati decizia de sanctionare iinainte de a scrie lucruri neadevarate 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS