INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ:Construcţiile de clădiri rezidenţiale au crescut cu 69,7% în 2017, faţă de 2016

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Construcţiile de clădiri rezidenţiale au crescut cu 69,7% în 2017, faţă de 2016

INS: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,4% anul trecut" 

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,4% în 2017, comparativ cu anul precedent, arată un comunicat de presă publicat, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS precizează: "Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6%, iar la lucrările de reparaţii capitale cu 17,7%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 4,9%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 21,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,6%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 69,7%".

Conform datelor din comunicat, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 22,1% în decembrie 2017, comparativ cu noiembrie 2017, creştere evidenţiată la toate elementele de structură (lucrări de întreţinere şi reparaţii curente cu 51%; lucrări de reparaţii capitale cu 32,3% şi lucrări de construcţii noi cu 13%).

Comunicatul INS mai precizează că, în decembrie, pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 26,9%, la clădirile rezidenţiale cu 24,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,8%.

"Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a urcat cu 4,4%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,7% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 11,5%. Construcţiile noi au scăzut cu 1,1%", mai precizează INS, cu referire la luna decembrie.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidenţiale cu 16,5% şi la construcţiile inginereşti cu 6,6%, în timp ce clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,3%, mai arată datele din comunicat.

În luna decembrie 2017, comparativ cu decembrie 2016, pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 25,1%, notează comunicatul INS, iar scăderi au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la cele de reparaţii capitale cu 19,3%, respectiv cu 2,8%.

INS mai menţionează: "Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 80,4%. S-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,3%, respectiv cu 2,5%".

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,6%, iar pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 26%, mai arată datele statistice pentru această perioadă.

În decembrie anul trecut au fost înregistrate scăderi, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale cu 21,4%, respectiv cu 4,5%, mai arată comunicatul de presă.

"Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 96,3%. În ceea ce priveşte construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au fost scăderi cu 3,7%, respectiv cu 2,9%", mai arată statistica.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită