INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ:Construcţiile de clădiri rezidenţiale au crescut cu 69,7% în 2017, faţă de 2016

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Construcţiile de clădiri rezidenţiale au crescut cu 69,7% în 2017, faţă de 2016

INS: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,4% anul trecut" 

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,4% în 2017, comparativ cu anul precedent, arată un comunicat de presă publicat, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS precizează: "Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6%, iar la lucrările de reparaţii capitale cu 17,7%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 4,9%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 21,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,6%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 69,7%".

Conform datelor din comunicat, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 22,1% în decembrie 2017, comparativ cu noiembrie 2017, creştere evidenţiată la toate elementele de structură (lucrări de întreţinere şi reparaţii curente cu 51%; lucrări de reparaţii capitale cu 32,3% şi lucrări de construcţii noi cu 13%).

Comunicatul INS mai precizează că, în decembrie, pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 26,9%, la clădirile rezidenţiale cu 24,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,8%.

"Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a urcat cu 4,4%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,7% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 11,5%. Construcţiile noi au scăzut cu 1,1%", mai precizează INS, cu referire la luna decembrie.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidenţiale cu 16,5% şi la construcţiile inginereşti cu 6,6%, în timp ce clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,3%, mai arată datele din comunicat.

În luna decembrie 2017, comparativ cu decembrie 2016, pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 25,1%, notează comunicatul INS, iar scăderi au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la cele de reparaţii capitale cu 19,3%, respectiv cu 2,8%.

INS mai menţionează: "Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 80,4%. S-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,3%, respectiv cu 2,5%".

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,6%, iar pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 26%, mai arată datele statistice pentru această perioadă.

În decembrie anul trecut au fost înregistrate scăderi, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale cu 21,4%, respectiv cu 4,5%, mai arată comunicatul de presă.

"Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 96,3%. În ceea ce priveşte construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au fost scăderi cu 3,7%, respectiv cu 2,9%", mai arată statistica.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS