International Property Securities Exchange, o nouă bursă în Marea Britanie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Marea Britanie va avea o nouă bursă de acţiuni, care le va permite investitorilor să facă plasamente în proprietăţi individuale prin vânzarea de titluri, anunţă fnlondon.com, adăugând că piaţa a primit recent aprobarea autorităţii financiare din Londra.

Noua entitate, care se va numi International Property Securities Exchange (IPSX), a informat că Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) a dat undă verde pentru recunoaşterea acesteia ca o piaţă de investiţii.

IPSX pretinde că va fi prima bursă reglementată dedicată societăţilor comerciale care deţin active imobiliare unice şi că aceasta va "regândi investiţiile imobiliare şi va democratiza accesul la clasa de active pentru fiecare tip de investitor".

Pentru proprietarii de imobile, o listare la noua piaţă va elibera valoare dintr-un activ fără ca acesta să fie vândut integral sau, în cazul proprietarilor-locuitori, dintr-o tranzacţie de vânzare-închiriere.

Compania care deţine piaţa, IPSX Group, a informat că proprietarii cu active multiple vor fi admişi dacă îndeplinesc cerinţele de eligibilitate ale bursei, iar primele oferte publice sunt aşteptate la sfârşitul primului trimestru din 2019.

Anthony Gahan, fondator al IPSX Group, a afirmat: "Acesta este cu adevărat un moment de referinţă pentru investiţiile imobiliare şi un exemplu excelent de inovare fintech din Marea Britanie. De acum înainte, fiecare tip de investitor poate accesa veniturile din proprietăţi imobiliare cu rating recomandat investiţiilor, prin cumpărarea şi vânzarea de acţiuni ale emitenţilor de la IPSX".

Acesta a adăugat: "Imaginaţi-vă că «omul de pe stradă» cumpără acţiuni într-o companie care deţine clădirea în care lucrează".

Gahan este fost bancher "Lehman Brothers", care ulterior a devenit consultant independent pentru fuziuni şi achiziţii.

Un alt membru al boardului IPSX Group este directorul financia Ian Pain, care a lucrat pentru compania de audit PwC.

Acţionarii principali ai IPSX Group sunt, potrivit website-ului companiei, British Land, Henley şi M7.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS