GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Investiţie de peste 71 milioane lei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

M.I.
Miscellanea /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Guvernul a aprobat, astăzi, o finanţare de peste 71 de milioane de lei pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în cadrul proiectului urmând a fi dotate cele 11 săli de operaţie care formează blocul operator central.

Valoarea estimată a proiectului este de 71, 084 milioane lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 săli de operaţie care formează blocul operator central din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Durata de realizare a investiţiei va fi de 18 luni, conform News.ro.

Proiectul prevede achiziţia de aparatură medicală de ultimă generaţie, necesară crearii unei structuri unitare, integrate şi performante care să asigure nevoile pacienţilor.

Categoriile de aparatură medicală cuprinse în proiectul de investiţii necesare viabilizării Blocului Operator Central sunt următoarele: Aparatură medicală şi accesorii pentru explorări funcţionale şi imagistică pentru blocul operator şi post operator; Aparatură medicală şi accesorii pentru pre-operator şi post-operator; Aparatură medicală şi accesorii pentru bloc operator; Aparatură medicală şi accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie şi Instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, dotările vor asigura aplicarea unor tehnici actuale moderne pentru toate specialităţile, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare şi a riscului de infecţii.

Instrumentarul care va fi achiziţionat pentu dotarea Blocului Operator Central este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, în cantităţi estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuţi, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, dar şi o creştere a activităţii de tip terţiar şi de excelenţă în toate domeniile, scrie News.ro.

" Ocrotirea sănătăţii populaţiei se realizeaza prin asigurarea unui act medical sigur, realizat în condiţii de calitate şi cu aparatură modernă. În acest sens, Guvernul a alocat fonduri substanţiale anul acesta, cu care vom realiza investiţi majore în unităţile sanitare din toată ţara. Proiectul aprobat azi este doar un prim pas şi se înscrie în măsurile care au ca scop implementarea Strategiei naţionale de sănătate şi a Planului de acţiuni pe perioada 2014 - 2020", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS