CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24-31 AUGUST
BURSA 04.09.2017

ANDREI IACOMI
 
mărește imaginea
     *  "Tensiunile geo-politice și volatilitatea crescută - alte elemente cu impact asupra evoluției metalului prețios"
     *  Aerostar, în topul randamentelor bursiere, după anunțul că se va ocupa de mentenanța avioanelor F16
       Beneficiind de aprecieri în majoritatea zilelor din intervalul 24-31 august, cotația aurului a marcat o creștere de 0,74% față de moneda europeană, în perioada menționată.
     De asemenea, în raport cu dolarul, prețul metalului prețios a depășit, în acest interval de timp, rezistența (nivel de preț ce acționează ca o potențială barieră în fața creșterii cotației) situată în jurul valorii de 1.300 de dolari/unice.
     Potrivit analiștilor societății Admiral Markets, creșterea prețului metalului prețios din ultima perioadă a avut la bază un cumul de factori.
     Aceștia ne-au transmis: "Pe de o parte, corelația pozitivă a aurului cu perechea EUR/USD (peste nivelul +80), denotă faptul că apetitul scăzut vizavi de dolar a reprezentat un factor determinant în această apreciere.
     Pe de altă parte, tensiunile geo-politice și creșterea volatilității din ultima perioadă au determinat o mare parte din investitori să apese butonul de risk-off (n.r. risk-on, risk-off, se referă la schimbările survenite în activitatea investițională ca răspuns la percepția legată de riscul mediului economic global) și să se refugieze către active investiționale mai sigure, așa cum este și aurul".
     Totodată, în opinia analiștilor, un element important în ceea ce privește evoluția viitoare a metalului prețios este dat de menținerea cotației acestuia peste fosta rezistență, acum devenită suport (nivel de preț ce acționează ca o potențială barieră în fața scăderii acestuia) de la nivelul de 1.300 de dolari/uncie.
     Echipa Admiral Markets ne-a mai spus: "Consolidarea peste nivelul tehnic și psihologic de 1300 de dolari pe uncie ar putea păstra perspectivele pozitive pe termen scurt pentru aur".
     Trecând la piața locală, topul celor mai rentabile acțiuni de la Bursa de Valori București (BVB) este condus de acțiunile Aerostar (ARS), a căror apreciere a fost de 20,97%, în raport cu moneda euro.
     În perioada menționată, cea mai mare creștere a titlurilor ARS, de 14,84%,a fost consemnată pe data 30 august, în contextul apariției știrii că societatea ce activează în domeniul industriei aeronautice se va ocupa de repararea avioanelor F-16 achiziționate din Statele Unite. Volumul înregistrat a fost de 88.667 de titluri, cu mult peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 6.000 de unități.
     Joi, 31 august, cotația ARS s-a depreciat cu 0,23%, fiind transferate 53.137 de acțiuni.
     Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acțiunilor Armătura (ARM), care au urcat cu 13,45% , iar poziția a treia a fost ocupată de titlurile Electroputere (EPT), a căror apreciere a fost de 12,7%, în intervalul de timp precizat.
     Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB, a coborât, în perioada 24-31 august, cu 3,6%, în raport cu moneda euro.
     Dintr-o perspectivă tehnică, principalul indice al pieței de acțiuni autohtone s-a înscris pe un trend descendent atât pe termen scurt cât și pe termen mediu, cotația BET situându-se sub mediile mobile simple de 20 de zile și de 50 de zile (media mobilă reprezintă un instrument tehnic de identificare a trendului, perioada de 20 de zile fiind asociată cu un orizont de timp scurt, iar cea de 50 de zile cu termenul mediu).
     Din componența acestuia, cea mai bună evoluție au avut-o titlurile Conpet (COTE), a căror apreciere a fost de 2,47%, în perioada menționată.
     Pe data de 31 august, acțiunile COTE s-au depreciat cu 0,2%, pe fondul unui volum de 5.067 de acțiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproape circa 2.760 unități.
     Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 1,14%, raportat la moneda euro, reprezentând singurul coș de acțiuni dintre cei analizați care a urcat în intervalul de timp menționat.
     Spre deosebire de indicele BET, indicele financiar se găsește, din punct de vedere tehnic, pe o tendință ascendentă atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu, cotația situându-se peste media mobilă simplă de 20 de zile, care se află deasupra celei de 50 de zile, ambele având panta ascendentă.
     Cea mai bună evoluție din componența indicelui BET-FI a fost consemnată, în intervalul 24-31 august, de acțiunile SIF Moldova (SIF2), care s-au apreciat cu 2,41%, în raport cu moneda europeană.
     Joi, 31 august, titlurile SIF2 au urcat cu 0,18%, fiind transferate 1,73 milioane de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare de aproximativ 240.000 de unități.
     Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 2,91%, în perioada 24-31 august, raportat la moneda euro.
     Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluție au avut-o acțiunile Impact Developer & Contractor (IMP), a căror cotație a crescut cu 5,19%, în intervalul de timp menționat.
     Pe data de 31 august, titlurile companiei ce activează în domeniul imobiliar au crescut cu 1,34%, fiind transferate 61.569 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 105.000 de unități.
     Trebuie menționat că ponderea acțiunilor IMP în indicele extins este de doar 0,25%.
     Clasamentul fondurilor de investiții, în perioada 23-30 august, este condus de titlurile FDI Audas Piscador, cu o apreciere de 2,55%.
     Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat FDI Piscador Equity Plus, ce a înregistrat o creștere de 0,7%, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de titlurile FDI Star Next, care au urcat cu 0,47%.
     Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul de timp 24-31 august, în vreme ce cursul monedei naționale în raport cu cea europeană s-a depreciat cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.
     Prețul criptovalutei Bitcoin, raportat la euro, a crescut cu 8,08%, în perioada 24-31 august.
     Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a prețurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 10:00, criptomoneda se tranzacționa în apropierea nivelului de 4.000 euro (aproximativ 18.378 lei, la cursul de schimb de vineri, de 4,5945 lei, pentru un euro).
     Tot vineri, la ora menționată, capitalizarea de piață a monedei digitale era de 65,32 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com". 

     * Precizare:
     Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacțiilor. Piața AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiții.

 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !
Aceeasi sectiune (Investitii Personale)
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 IULIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 - 12 IULIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 IULIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 - 10 IULIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 IULIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 IUNIE - 6 IULIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 IUNIE - 4 IULIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 IUNIE - 3 IULIE
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
20.07.2018
BVB
     * Circa 64% din rulaj, dat de transferurile cu acțiunile Romgaz
     
     Toți indicii Bursei de Valori București (BVB) au înregistrat scăderi, în penultima ședință de tranzacționare a săptămânii,...  click să citești tot articolul
20.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut ieri, din cauza evoluțiilor sectorului minier, afectat de declinul cotațiilor metalelor.
     Titlurile grupului minier global "Anglo American" Plc s-au depreciat...  click să citești tot articolul
19.07.2018
BVB
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii în teritoriul negativ, majoritatea cotațiilor terminând ziua în scădere, pe fondul...  click să citești tot articolul
19.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv, ieri, în baza rezultatelor financiare anunțate de companii.
     Titlurile producătorului suedez de echipamente de rețea "Ericsson" AB s-au...  click să citești tot articolul
18.07.2018
BET-FI, SINGURUL INDICE ÎN SCĂDERE
     Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au cunoscut aprecieri moderate, în ședința de tranzacționare de ieri, pe fondul unui volum de numai 26,2 milioane de lei, sub valoarea...  click să citești tot articolul
18.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au avut o evoluție mixtă ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele anunțate de corporațiile listate.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 20 iulie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9463
2.3807
3.0169
4.0019
0.1800
0.6248
0.2232
4.6562
5.2019
1.4298
3.5534
0.2409
0.4865
1.0765
0.0630
0.4491
0.8319
3.9954
0.2967
1.0432
0.5894
0.0580
0.3522
0.2098
2.7025
0.0395
0.1511
1.0877
0.6297
0.1195
157.3290
5.5975
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
09.07.2018
FOOTBALL AND MONEY
     Cristiano Ronaldo (33 years old) had several hits over the last few days, even though in the final tournament of the World Championship he failed to exceed expectations, as Portugal was eliminated in the round of eight.  click here to read the entire article
05.07.2018
     The world is intensely preparing for a water crisis, the most important resource for human life. The signs, on a continental and global level, that there is a water problem are increasingly clear.  click here to read the entire article
02.07.2018
     The Bursa Construcțiilor magazine, published by the BURSA press group, has taken the first step in the third decade of existence and has awarded, in this year's Gala, no fewer than 20 awards of excellence, to some of the most important associations in the sector, as well as to companies that have stood out through their activity.  click here to read the entire article
27.06.2018
A VOTE FOR AN UNFORGETTABLE SUMMER
     In the plenum joint meeting of the Chamber of Deputies and the Senate, which will be held today starting at 14:00, will be debated and put up for vote the vote of no-confidence against the government submitted by 152 members of the opposition.
     The document which incriminates the failures of the Dăncilă government has been read in the Parliament on Monday, June 25th.  click here to read the entire article
25.06.2018
     Even without the court ruling rendered in first instance by the High Court of Cassation and Justice in the lawsuit of the fictitious hiring at the Child Protection Department of Teleorman the focus on getting all the institutional levers under the - informal, but all the more important - authority of Liviu Dragnea. But, after his conviction on June 21, this trend will speed up. But only through this kind of concentration of power can the president of the Chamber of Deputies hope to change not only the balance of power - which is already favorable to him, even though nothing is final in politics -, but the legislation based on which he has been sentenced, so that he gets exonerated of any legal responsibility. Or, when the powers of the state are concentrated in the hands of one man, democracy, even though it may be only a façade, moves aside to be replaced by autocracy. And in Romania, the temptation of autocracy, hidden under the veil of illiberalism, is more powerful than it has ever been, after the fall of communism. Could this be just an accident owed to the meteoric apparition of Liviu Dragnea?  click here to read the entire article
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
.