Iohannis, dispus să medieze legea securităţii cibernetice

Valentin Busuioc
Companii #Securitate Cibernetică /

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că are disponibilitatea să medieze teme sensibile, unde lipsa unui dialog a condus la blocaj, o asemenea temă fiind legea securităţii cibernetice, şeful statului anunţând că va prezenta în această sesiune Strategia Naţională de Apărare, scriu surse din presă.

În mesajul transmis în faţa plenului reunit al celor două camere parlamentare, Klaus Iohannis a spus că "respectul faţă de instituţia Parlamentului se exprimă şi în îndeplinirea obligaţiilor" care îi revin în calitate de preşedinte.

"Există, din partea mea, disponibilitatea de a media teme sensibile, unde lipsa unui dialog a condus la blocaj", a punctat Iohannis, dând ca exemplu legea securităţii cibernetice.

Preşedintele a mai afirmat: "Cred că putem găsi un echilibru între nevoia de securitate, crescândă şi justificată de noile realităţi internaţionale, şi apărarea drepturilor şi libertăţilor inalienabile ale individului, pe care se fundamentează o societate democratică".

Totodată, liderul de la Cotroceni a anunţat că, în această sesiune, va prezenta Parlamentului Strategia Naţională de Apărare, în conformitate cu Constituţia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS