Ionel Blănculescu: Impozitarea averii nejustificate cu 16%, o imensă gafă

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Ionel Blănculescu

Ionel Blănculescu

"Înfiinţarea unui birou pentru confiscarea averilor ilicite dovedeşte acest lucru"  

Măsura propusă şi adoptată de Guvern, de impozitare a averii nejus-tificate cu 16%, este o imensă gafă, consideră Ionel Blănculescu, fostul ministru al Controlului din guvernarea Năstase, în prezent preşedintele companiei "Consultanţă şi investigaţii financiare".

În schimb, intervenţia Fiscului în identificarea averilor ilegale, prin crearea unui departament specializat, după modelul american, este benefică, opinează domnia sa, adăugând: "Am fost contrazis de Guvern şi ANAF, atunci când am spus, încă din august 2010, că impozitarea averilor dobândite ilicit este o imensă gafă.

Înfiinţarea unui birou pentru confiscarea averilor nejustificate, şi nu a unui birou de impozitare cu 16% a acestor averi şi apoi de eventuală confiscare, vine să confirme că am avut dreptate. Când o avere este declarată total sau parţial nejustificată în instanţă, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, în secunda următoa-re intervine legea penală. Partea de avere nejustificată este confiscată în totalitate. Cum ar putea, astfel, să intervină Fiscul şi să < confişte >, printr-o impozitare prealabilă, numai 16% dintr-o avere dobândită ilegal? Cum ar fi să impozităm rezultatul traficului de droguri, cu armament sau de carne vie?"

Pe de altă parte, odată cu aplicarea impozitului, statul ar legaliza produsul infracţiunii, printr-un soi de amnistie fiscală, consideră reprezentantul "Consultanţă şi investigaţii financiare".

Marţi, Ministerul Justiţiei a trans-mis, printr-un comunicat de presă, că a înfiinţat un Birou pentru Prevenirea Criminalităţii şi de Cooperare cu Oficiile de Recuperare a Creanţelor din Statele Membre ale Uniunii Europene, în colaborare cu autorităţile americane. Biroul va confisca averile dobândite prin corupţie şi crimă organizată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS