Ionuţ Mişa: "România înregistrează prima creştere economică din UE"

Andrei Stan
Macroeconomie /

Ionuţ Mişa (Sursa foto: Gov.ro)

Ionuţ Mişa (Sursa foto: Gov.ro)

Ţara noastră înregistrează prima creştere economică din Uniunea Europeană, iar aceasta reprezintă singura cale pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, consideră Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei.

Ministrul afirmă: "România înregistrează prima creştere economică din Uniunea Europeană, iar aceasta reprezintă singura cale pentru îmbunătăţirea nivelului de trai. Situaţia economică a României este incomparabil mai bună decât în anul 2016. În prezent, ţara noastră se situează printre cele mai dinamice economii ale Uniunii Europene, iar direcţia de dezvoltare este apreciată de investitori şi de organismele internaţionale. Aşa cum estimează INS în raportul dat publicităţii astăzi, în primele nouă luni din acest an, economia României a înregistrat o creştere cu 7% pe serie brută şi cu 6,9% pe seria ajustată sezonier".

Potrivit estimărilor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS), produsul intern brut (PIB-ul) ţării noastre a înregistrat în trimestrul trei un avans de 8,8% pe serie brută, respectiv 8,6 pe serie ajustată sezonier, raportat la perioada similară a anului trecut. Acelaşi raport menţionează că PIB-ul a crescut în termeni reali cu 2,6% în trimestrul trei faţă de trimestrul doi din anul 2017.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) reaminteşte că a doua rectificare bugetară din acest an, finalizată în luna noiembrie, este una pozitivă şi s-a efectuat cu încadrarea în deficitul asumat de 2,96% din PIB.

"La 9 noiembrie 2017, Comisia Europeană a confirmat că, potrivit Prognozei Economice de toamnă din acest an, România urmează să înregistreze o creştere economică de 5,7% în 2017, că ţara noastră se va încadra în ţinta de deficit stabilită şi că investiţiile se vor majoră pe baza progresului în implementarea proiectelor finanţate din fonduri UE", subliniază MFP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo