IONUŢ STROE (PNL):"Prin modificarea Directivei privind muncitorii detaşaţi vor fi discriminate firmele româneşti"

G.F.
Politică /

Ionuţ Stroe (Sursa foto: Facebook)

Ionuţ Stroe (Sursa foto: Facebook)

Prin modificarea Directivei privind muncitorii detaşaţi vor fi discriminate firmele româneşti care lucrează în afară, iar lucrătorii români detaşaţi îşi pot pierde locurile de muncă, a declarat astăzi deputatul PNL, Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe a precizat prin intermediul unui comunicat: "Consider că prin modificarea Directivei privind muncitorii detaşaţi vor fi discriminate firmele româneşti care lucrează în afară, iar lucrătorii români detaşaţi îşi pot pierde locurile de muncă. Dreptul de a munci în alte ţări UE este cel mai important beneficiu dobândit în urma aderării noastre la Uniunea Europeană. Zeci de mii de români sunt în pericol să îşi vadă acest drept afectat, iar ce mă îngrijorează şi mai tare este lipsa de reacţie a Guvernului. Dacă vor intra în vigoare aceste modificări, în UE se va legaliza o formă de protecţionism şi izolaţionism care e în contradicţie flagrantă cu libertăţile fundamentale: libera circulaţie a persoanelor şi serviciilor".

În luna noiembrie vor începe negocierile între Comisie, Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru forma finală pe care o vor lua aceste modificări, dar principalele direcţii au fost deja stabilite. Schimbările vizează reducerea perioadei de detaşare la 12 luni, cu posibilitatea de extindere în anumite cazuri până la 18 luni şi modificări la regimul salarizării.

"Astfel, va deveni mult mai scump şi mai complicat pentru firme să contracteze muncitori detaşaţi. Studiile arată că cel puţin 2/3 din numărul muncitorilor detaşaţi îşi vor pierde locul de muncă sau vor fi forţaţi înspre zona gri sau neagră a economiei. Un demers iniţiat de anumite state în numele reducerii aşa-zisului "dumping social" va avea ca efect tocmai erodarea drepturilor lucrătorilor detaşaţI", a mai precizat deputatul PNL.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo