Italia a retrimis UE proiectul de buget pentru 2019

V.D.
Internaţional /

Italia a retrimis UE proiectul de buget pentru 2019

Actualizare : Italia cere mai multă flexibilitate din partea Bruxelles-ului

Autorităţile italiene au retrimis astăzi Comisiei Europene proiectul de buget pe 2019, cu ţintele privind creşterea economică şi deficitul bugetar neschimbate faţă de varianta respinsă de Executivului comunitar, dar au evocat "circumstanţe excepţionale" pentru a solicita mai multă flexibilitate bugetară, transmite AFP.

Ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a solicitat "aplicarea de flexibilitate pentru evenimente excepţionale", subliniind că bugetele pentru următorii trei ani includ "cheltuieli de natură excepţională egale cu aproximativ 0,2% din PIB" din cauza intemperiilor "de o gravitate deosebită" din ultimele săptâmâni şi a prăbuşirii viaductului din Genova în vara acestui an.

(E.M.)

------

Italia a retrimis la UE proiectul de buget aferent anului 2019 cu aceleaşi estimări referitoare la creşterea economică şi deficitul bugetar, dar cu un nivel mai scăzut al datoriei publice, informaţie care a menţinut presiunile asupra cotaţiei euro, transmite Reuters.

Reducerea datoriei ar urma să aibă loc prin folosirea unor fonduri echivalente cu 1% din PIB obţinute prin privatizări, pentru a răspunde uneia dintre principalele îngrijorări ale Comisiei Europene, aceea că datoria publică nu va scădea aşa cum cer reglementările europene.

Proiectul revizuit prevede însă în continuare creşterea deficitului bugetar structural, care exclude elementele excepţionale şi fluctuaţiile ciclice, cu 0,8% din PIB, în locul unei scăderi de 0,6% din PIB, aşa cum prevăd reglementările UE.

Roma anticipează în prezent un declin al datoriei publice la 129,2% din PIB în 2019, la 127,3% din PIB în 2020 şi la 126% din PIB în 2021, de la 130,9% din PIB în acest an.

Comisia Europeană a estimat săptămâna trecută o datorie de 131,1% din PIB în acest an şi un nivel aproape similar în 2020.

Italia a menţinut estimarea de creştere economică la 1,5% pentru 2019, 1,6% în 2020 şi 1,4% în 2021, chiar dacă Comisia se aşteaptă la un avans de 1,2% în 2019, iar FMI prognozează un ritm de doar 1%.

Prognoza guvernului pentru deficitul bugetar a fost menţinută la 2,4% din PIB pentru 2019, în creştere de la 1,8% din PIB în acest an.

Euro este tranzacţionat în stagnare la 1,1287 dolari pe untate, după ce marţi a fost cotat la peste 1,13 dolari pe unitate.

Majoritatea monedelor sunt tranzacţionate într-un interval strâns, iar dolarul a coborât uşor de la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, investitorii marcând profiturile.

Euro a atins în această săptămână cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni, de 1,1216 dolarri pe unitate.

Indicele dolarului .DXY, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de şase valute importante, este la nivelul de 97,201, în scădere cu 0,1%. Indicele a atins luni 97,69, cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS