Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Italia extinde termenul limită pentru vânzarea Alitalia

D.I.
Internaţional #Transporturi /

Italia extinde termenul limită pentru vânzarea Alitalia

Guvernul de la Roma va extinde, până la sfârşitul lunii octombrie, termenul limită pentru vânzarea Alitalia, a anunţat astăzi ministrul Industriei, Carlo Calenda, transmite Reuters.

Alitalia, companie care a înregistrat profit doar de câteva ori în cei 70 de ani de existenţă, a fost plasată sub administrare specială în mai anul trecut, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi salariilor.

Procesul de vânzare al Alitalia, unde compania Etihad Airways din Abu Dhabi deţine o participaţie de 49%, a fost întârziat din cauza incertitudinilor provocate de alegerile generale din martie.

Totodată, Guvernul de la Roma a anunţat astăzi amânarea până în 15 decembrie a termenului limită pentru achitarea împrumutului în valoare de 900 de milioane de euro acordat de statul italian pentru a menţine Alitalia pe linia de plutire.

Încheierea procesului de vânzare şi achitarea creditului erau iniţial prevăzute pentru 30 aprilie.

Luni, Comisia Europeană (CE) a anunţat că verifică dacă împrumutul acordat Alitalia încalcă reglementările UE privind concurenţa.

Creditul, care iniţial se derulează din mai 2017 până în decembrie 2018, "ar putea depăşi durata maximă permisă de şase luni, iar CE are dubii dacă a fost limitat la nivelul minim necesar", se arată într-un comunicat al Comisiei.

În 11 aprilie, Alitalia a anunţat că a primit trei oferte de preluare, fără a preciza numele companiilor. Operatorul german Lufthansa a confirmat că este interesat, în timp ce compania britanică low-cost EasyJet a informat că "interesul său revizuit" a fost făcut ca parte a unui consorţiu, fără a-i nominaliza pe ceilalţi membri. Ambele firme s-au referit la o versiune restructurată a Alitalia.

Reprezentanţii Wizz Air - cel mai mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est (CEE) - nu au comentat informaţiile publicate de publicaţia italiană Il Sole, conform cărora este interesat de Alitalia.

Compania low-cost Ryanair s-a retras din cursa pentru Alitalia, anunţând că se concentrează pe rezolvarea dificultăţilor provocate de lipsa personalului.

Alitalia are aproximativ 9.200 de angajaţi în regim full-time şi alţi 1.600 sunt plasaţi într-o schemă temporară susţinută de stat. Orice reducere permanentă de personal ar fi un subiect sensibil într-o ţară cu o rată ridicată a şomajului.

Alitalia, odată un simbol al renaşterii economice a Italiei după război, încearcă, în prezent, să concureze pe piaţa sa internă cu companiile aeriene low-cost şi trenurile de mare viteză.

Autorităţile de la Roma au respins varianta naţionalizării Alitalia, însă soarta companiei este un subiect politic delicat şi orice restructurări dure solicitate de un investitor străin riscă să provoace ample proteste.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS