IWCB 2016 se mută în acest an la Focşani

Mina Irina
Frăţia Vinului /

Concursul International de Vinuri Bucureşti 2016 (IWCB 2016) va debuta astăzi şi se va desfăşura pâna pe 29 mai . Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului va avea loc la Focşani, în Vrancea şi este organizată la iniţiativa Oficiului National al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV), instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), potrivit unui comunicat de presă.

Începând cu 2016, IWCB devine concurs itinerant, motiv pentru care în anul acesta a fost ales ca loc de desfăşurare oraşul Focşani, din mijlocul celui mai mare bazin viticol românesc - Vrancea, oferind astfel posibilitatea juraţilor, reprezentanţilor OIV dar şi tuturor celor interesaţi de a cunoaşte această importantă regiune viticolă a României.

Pentru a asigura conformitatea şi calitatea produselor înscrise spre evaluarea juraţilor de la ediţia 2016 a International Wine Contest Bucharest, organizatorii competiţiei au încheiat un protocol de colaborare cu Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească - filiala Focşani. În acest fel, prin analizarea probelor înainte şi după concurs de către instituţia abilitată de profil, IWCB oferă, în primul rând consumatorilor, o garanţie suplimentară asupra relevanţei rezultatelor obţinute în urma jurizărilor. IWCB 2016 este primul concurs din lume sub egida OIV care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise, toate vinurile fiind înscrise gratuit.

În 2015 au fost înscrise în concurs 903 probe din 27 de ţări ale lumii, iar în 2016 sunt înscrise în concurs 1.495 de probe,dintre care 48% (717 probe) provin din România, iar restul de 778 probe sunt dinafara ţarii noastre. În total, anul acesta, 33 de ţări au înscris probe în acest concurs, iar în privinţa juraţilor, 22 sunt străini iar 15 sunt din România.

Concursul este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de OIV, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor, conform comunicatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS