Joe Biden îşi anunţă candidatura la alegerile prezidenţiale americane din 2020

T.S.
Internaţional /

Joe Biden (Sursa foto: Twitter)

Joe Biden (Sursa foto: Twitter)

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale americane din 2020, devenind astfel cel mai cunoscut nume din cursa internă a Partidului Democrat, cei care speră să îl învingă pe actualul preşedinte Donald Trump, scrie The Guardian.

El a făcut anunţul printr-un videoclip publicat pe Twitter, declarând: "Ne luptăm pentru sufletul acestei naţiuni".

"Dacă îi acordăm opt ani lui Donald Trump la Casa Albă, el va schimba fundamental şi pentru eternitate caracterul acestei naţiuni. Şi nu voi lăsa acest lucru să se întâmple", a afirmat Biden.

Decizia lui Biden de a participa la cursă reprezintă a treia sa campanie pentru prezidenţiale - după două încercări nereuşite de a obţine nominalizarea în Partidul Democrat în 1988 şi 2008.

"Valorile fundamentale ale acestei naţiuni, poziţia noastră în lume, chiar democraţia noastră - tot ce a făcut din America America - sunt în joc", a afirmat Biden în videoclip.

"De aceea astăzi îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a precizat el.

Biden, fost vicepreşedinte în administraţia Obama, în vârstă de 76 de ani, se alătură unui grup divers de candidaţi care include patru senatori - Elizabeth Warren (Massachusetts), Kamala Harris (California), Kirsten Gillibrand (New York) şi Cory Booker (New Jersey) - precum şi reprezentantul Hawaii Tulsi Gabbard şi Julian Castro, fostul primar din San Antonio.

Dacă va câştiga, Biden va deveni cea mai bătrân preşedinte american din istorie.

Însă acuzaţiile din partea mai multor femei privind atingeri nepotrivite ale lui Biden au creat incertitudine privind şansele de reuşită ale fostului vicepreşedinte.

Deşi Biden nu a fost acuzat de abuz sexual sau hărţuire sexuală, un număr mare de femei s-au plâns că el le-a invadat spaţiul personal.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS