Kaspersky Lab mută anumite operaţiuni în Elveţia

Mihaela Dan
Companii /

Kaspersky Lab mută anumite operaţiuni în Elveţia

Kaspersky Lab, compania rusă în domeniul securităţii cibernetice, a anunţat că îşi mută anumite operaţiuni de la Moscova în Elveţia, după ce Guvernul american, între altele, au acuzat-o de spionarea clienţilor, la cererea statului rus, relatează BBC News.

Compania a anunţat că a ales Elveţia din datorită "neutralităţii" sale şi a legislaţiei cu privire la protecţia datelor.

Kaspersky produce programe informatice antivirus şi se estimează că are aproximativ 400 de milioane de utilizatori. Firma respinge acuzaţii cu privire la faptul că are legături cu serviciile ruse de informaţii.

Departamentul american al Securităţii Interne le-a ordonat, anul trecut, celorlalte departamente din cadrul Executivului să nu mai folosească produse Kaspersky, temându-se de faptul că datele federale ar putea să fie compromise.Un avertisment similar a fost lansat în Marea Britanie.

Guvernul olandez a anunţat, luni, că abandonează în mod treptat programele antivirus Kaspersky, evocând riscul "spionajului şi sabotării digitale"."Rusia dispune de un program cibernetic ofensiv care se concentrează asupra Olandei şi intereselor vitale olandeze", a avertizat Ministerul olandez al Justiţiei şi Securităţii. Oficiali în domeniul informaţiilor şi-au exrimat îngrijorarea cu privire la faptul că Moscova încearcă să pirateze firme olandeze şi să intervinî în alegerile din această ţară.

Kaspersky consideră că mutarea unor servere la Zurich, va contribui la diminuarea unor îngrijorări faţă de legilsaţia rusă care le permite serviciilor ruse de securitate să monitorizeze transferuri de date în interiorul ţării, potrivit unor documente aparţinând companiei la care a avut acces Reuters.

Firma insistă într-un comunicat că "nu a ajutat vreodată şi nici nu va ajuta vreun guvern din lume în activităţile sale de spionaj cibernetic sau în eforturi cibernetice ofensive".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo