KELEMEN:În Europa, minorităţilor li s-au acordat diferite forme de autonomie. E momentul să se întâmple şi în România

L.A.
Internaţional /

Kelemen Hunor (Sursă foto: Twitter)

Kelemen Hunor (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astăzi, la Oradea, de Ziua maghiarilor, că România a avut la dispoziţie exact o sută de ani pentru a-şi respecta promisiunile de la Alba Iulia, dar promisiunile au rămas la stadiul de promisiuni. Kelemen a spus că în Europa, de la Tirolul de Sud până în Finlanda, relaţia dintre minoritate şi majoritate s-a rezolvat decent, prin acordarea diferitelor forme de autonomie şi că este momentul ca acest lucru să se întâmple şi în România.

"România a avut la dispoziţie exact o sută de ani pentru a-şi respecta promisiunile de la Alba Iulia. Au trecut o sută de ani, iar promisiunile au rămas la stadiul de promisiuni. În Europa, de la Tirolul de Sud până în Finlanda, relaţia dintre minoritate şi majoritate s-a rezolvat decent prin acordarea diferitelor forme de autonomie. Acum este momentul ca acest lucru să se întâmple şi în partea de est a Europei, în România", a afirmat Kelemen, potrivit News.ro.

El a spus că, pentru a progresa în acest sens, este necesară o reprezentare puternică în Parlamentul European a maghiarilor din Bazinul Carpatic, mai scrie News.ro.

"Schimbările de care are nevoie Uniunea Europeană vor avea loc, chiar şi în lipsa noastră. Dar cred că suntem cu toţii de acord în privinţa faptului că ar trebui să facem parte din schimbări, să fim factori de decizie ai istoriei - aşa cum au fost şi eroii Revoluţiei paşoptiste."

Liderul UDMR a spus că, la 171 de ani de la izbucnirea Revoluţiei Maghiare, maghiarii trebuie "să rămână loiali valorilor şi principiilor care au contribuit la măreţia luptei pentru libertate şi care însufleţesc poporul maghiar chiar şi după 8 generaţii, aici în Partium, în Transilvania, pe pământul natal".

"Acum trebuie să ne consolidăm prezenţa în Parlamentul European, trebuie să asigurăm o reprezentare maghiară puternică a Bazinului Carpatic. (...) Trăiască libertatea maghiară! Trăiască naţiunea maghiară!", şi-a încheiat discursul liderul UDMR, potrivit presei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. e timpul ca ungurii din romania sa primeasca tratamentul de care au beneficiat minoritatile din ungaria de la trianon pana in prezent!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  UDMR a inceput santajul?Sustine guvernarea si pe urma incep santajul.Multe au obtinut astfel.Deja folosesc din plin steagul Ungariei in manifestari etc.Prosti mai sunt romani, ca se lasa asa de usor fraeriti.Normal sa fie asa daca dupa ce au platite propritatile preluate ale hortistilor dupa primul razboi de catre Romania,se dau inapoi prin legea de restituire integrala a escrocilor.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS