Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen

T.I.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi în legătură cu aderarea României la Schengen, că este "moderat optimist" în privinţa legilor justiţiei, conform News.ro.

"Semnalele partenerilor noştri trebuie luate foarte, foarte în serios. Noi suntem împreună în Uniunea Europeană şi împreună vrem să construim o Uniune mai puternică. Şi atunci, dacă într-o parte apar probleme care atrag atenţia, este bine ca toată lumea să reacţioneze în ideea de a îmbunătăţi întregul mers. Ştiu că în politica românească sunt voci care acuză că partenerii noştri se amestecă în treburile interne ale României. Această abordare este fundamental greşită, tocmai în virtutea faptului că suntem împreună în UE este obligatoriu ca atunci când ceva nu merge neapărat aşa cum trebuie să se atragă atenţia. Aceste semnale trebuie luate foarte, foarte în serios, cum de altfel trebuie luate foarte în serios şi opiniile unor actori avizaţi externi, cum este de exemplu Comisia de la Veneţia, care chiar în zilele următoare se va afla în România nu pentru a ne critica, acesta este un discurs populist greşit. Oamenii vin ca să ne ajute să construim o legislaţie mai performantă, mai modernă", a subliniat preşedintele Klaus Iohannis în conferinţa de presă comună cu premierul Olandei, Mark Rutte.

Întrebat despre dorinţa României de aderare la spaţiul Schengen, preşedintele Iohannis a precizat că "Spaţiul Schengen a fost creat printr-o înţelegere care prevede şi paşii de urmat, şi condiţiile care trebuie îndeplinite".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Am urmat și pașii, am îndeplinit și condițiile, am plătit și mita EADS și tot gargară primim de la sclavetele lui Merkel.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS