GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

KLAUS IOHANNIS:"Programul de guvernare, un veritabil manual de manipulare"

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică /

"Programul de guvernare, un veritabil manual de manipulare"

Preşedintele Klaus Iohannis nu pierde nicio ocazie de a ataca coaliţia de guvernare PSD-ALDE. În mesajul transmis, ieri, participanţilor la cea de-a treia ediţie a Summitului Tinerilor, Klaus Iohannis a spus: "Nu permiteţi ca viitorul să fie decis în absenţa voastră sau fără să fiţi consultaţi. Nu permiteţi ca promisiunile guvernanţilor să rămână simple pasaje într-o arhivă. Şi, dacă tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine îşi mai aduce aminte de perspectivele promiţătoare din celebrul, de-acum, program de guvernare, care, între timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare?".

Şeful statului le-a transmis tinerilor prezenţi la eveniment că ţara noastră are nevoie de ei în politică, în administraţia publică, în mediul antreprenorial, în societatea civilă. Klaus Iohannis a spus că tinerii au dreptul să îşi construiască propriile politici şi să nu permită ca programele şi proiectele destinate lor să fie apanajul unor decidenţi rupţi de nevoile, ideile şi aspiraţiile acestei generaţii.

Preşedintele a afirmat: "Nicio societate nu poate progresa fără să ţină cont de necesităţile şi aşteptările tinerei generaţii şi de aceea ţin foarte mult ca vocea voastră să fie auzită şi ascultată. Ştiu că mulţi sunteţi profund dezamăgiţi de modul în care se face politică astăzi la noi. Soluţia nu este abandonul sau părăsirea ţării. Soluţia este, şi vă invit, aşa cum am făcut-o şi cu alte ocazii, să intraţi în politică, să participaţi activ la procesul de luare a deciziilor".

Tema celei de-a treia ediţii a Summitului Tinerilor a fost "Construieşte Europa Generaţiei Tale" şi propune să creeze contextul pentru ca liderii tineri din ţară să înţeleagă mai bine oportunităţile care derivă din apartenenţa României la Uniunea Europeană, modul în care vocea tinerilor din România poate conta în deciziile europene şi cum ne putem implica în pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019. Aflat la a treia ediţie, evenimentul reuneşte la Baia Mare, în perioada 7 - 11 noiembrie, sute de tineri lideri de ONG-uri, voluntari, antreprenori, politicieni, activişti, angajaţi în companii private şi instituţii publice care lucrează cu tineri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS