KLAUS IOHANNIS:Remanierea, o soluţie slabă. Soluţia corectă era înlocuirea Guvernului

E.M.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare - Orban: "Decizia preşedintelui, foarte corectă"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza nominalizarea lui Ilan Laufer şi a Liei Olguţa Vasilescu pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor este foarte corectă, subliniind că cei doi nu îndeplinesc condiţiile pentru a ocupa aceste portofolii.

"Este o decizie foarte corectă. Portofoliul Transporturilor şi portofoliul Dezvoltării sunt extrem de importante. De aceste ministere depinde dezvoltarea infrastructurii de transport a României atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean şi local. Ministerul Dezvoltării, în plus, este trebuie să asigure resursele pentru proiectele de dezvoltare locală. Nu poţi să pui nişte habarnişti care nu au avut niciodată legătură cu domeniul în fruntea acestor ministere. În ceea ce-l priveşte pe Ilan Laufer, este complet necalificat pentru postul de ministru al Dezvoltării, ca absolvent al Institutului de Educaţie şi Sport, nu are nicio pregătire care să-l recomande pentru gestiunea unui minister atât de complicat, iar Olguţa Vasilescu dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii exact când în dezbaterea Parlamentului se află proiectul de lege a pensiilor, arătând prin asta eşecul clar al promisiunilor electorale făcute pensionarilor în România", a declarat Orban, potrivit Agerpres.

------

Actualizare - Eugen Nicolicea (PSD): "Nu există o motivaţie să refuze o revocare din funcţie a unui ministru"

"Nu cred că există o motivaţie ca un preşedinte să se opună unei revocări", a declarat Nicolicea.

El a spus că răspunsul preşedintelui este analizat în PSD, existând şi situaţia în care să fie făcute alte propuneri.

Anterior, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat inadmisibil comportamentul preşedintelui.

"Este inadmisibil modul în care se comportă preşedintele României. Aici vorbim de sabotarea continuă a intereselor româneşti. Cum poţi să refuzi nişte miniştri fără nişte explicaţii pentru români. Adică pe ce considerente refuzi?", a spus Codrin Ştefănescu, care nu a exclus o rocadă între cei doi miniştri respinşi, conform News.ro.

------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că remanierea guvernamentală este o soluţie slabă şi că este în continuare de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. El a enumerat miniştrii revocaţi şi pe cei numiţi, însă în cazul Olguţei Vasilescu nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiţi lipseşte şi Ilan Laufer, popus la Ministerul Dezvoltării. Din lista revocărilor lipseşte actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu.

"Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor. Şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: domnul Leş, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, domnul Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Matei, ministrul Tineretului şi Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate", a declarat şeful statului, potrivit News.ro.

El a afirmat că această remaniere "este o soluţie slabă".

"Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost, şi este în continuare, soluţia înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României", a afirmat preşedintele, adăugând: "Dar, până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri aici".

El a susţinut că, "în primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele".

"Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele îşi fac treaba, fiecare expert îşi face treaba şi abordarea României este una coerentă. În concluzie, este nevoie de miniştri care performează foarte bine", a explicat Iohannis.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Miscarea este o manevra ca sa para altceva. Laufer nu era dorit de Dragnea ca il impusese partidul asa ca Johanis a executat. Este o manevra atata tot.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Laufer il acuza pe Iohannis ca nu l a numit ministru pentru ca e evreu ca si cum daca esti evreu e o garantie ca esti capabil si meriti sa fii ministru. Daca ar fi meritat sa fie ministru ar fi demonstrat pana acum nu ar fi fost nevoit sa miorlaie neajutorat Confucius a spus pe buna dreptate nu fii suparat ca n ai fost remarcat fii suparat ca n ai facut nimic remarcabil

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS