KLAUS IOHANNIS:"România, nerealizări majore la capitolul fonduri europene"

M.D.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, întrebat dacă România ar putea avea probleme în ceea ce ce priveşte negocierile privind bugetul Uniunii Europene, din cauza slabei absorbţii a fondurilor europene, că ţara noastră are "nerealizări majore" la acest capitol, el acuzând că "doar se scriu scrisori şi nu se rezolvă problema", informează News.ro.

"În ultimele zile au apărut câteva discuţii foarte serioase şi foarte îngrijorătoare despre fondurile europene şi, în contextul în care ne pregătim pentru a negocia următorul exerciţiu financiar, este natural să începem cu o analiză a perioadei în care ne aflăm acum şi aici lucrurile nu stau bine", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

El a arătat că România are "nerealizări majore la capitolul fonduri europene": "Avem nerealizări majore la capitolul fonduri europene şi voi face zilele următoare o declaraţie pe această temă fiindcă altfel se pare că doar se scriu scrisori şi nu se rezolvă problema. Eu îmi doresc ca România să atragă fonduri europene fiindcă acestea sunt necesare pentru dezvoltarea noastră".

Iohannis a făcut aceste declaraţii la Sofia, unde miercuri a participat la reuniunea informală a Consiliului European, iar astăzi, va lua parte la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest. El a spus că a fost foarte bine primit, pentru că "România face parte cu adevărat din Uniunea Europeană". "Că reuşim să gafam din când în când, este iarăşi adevărat, dar aici vorbim de o integrare pe care ne-o dorim a fi cât mai solidă şi cred că în această direcţie ne îndreptăm", a mai punctat preşedintele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo