KLAUS IOHANNIS:"Ţara arde şi doamna premier se ascunde în Arabia"

V.D.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

România s-a întors acum 11 ani, acolo unde a fost înainte de aderarea la Uniunea Europeană, iar Guvernul Dragnea - Dăncilă a şters cu buretele tot efortul depus în vederea aderării, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

"Şi în rezoluţia PE şi în raportul MCV apar cam aceleaşi lucruri - românii, majoritatea românilor, eu şi mulţi alţii dorim să fim europeni, să construim o democraţie solidă, transparentă pentru români. Din nefericire, acest accident al democraţiei care este guvernarea Dragnea - Dăncilă are cu totul alte idei şi încearcă să tragă ţara înapoi", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că multiplele schimbări şi intenţii de modificare la legile Justiţiei şi la codurile penale "au atras atenţia în modul cel mai negativ".

"Aceste lucruri ne aduc deservicii majore şi trebuie să observăm că, de exemplu, Dragnea - ca să folosesc o expresie mai din Caragiale - 'şi dă-i şi luptă, şi dă-i şi luptă' şi cară valize şi vorbeşte între uşi, în faţa uşii, în spatele uşii, se luptă. Partea proastă este că se luptă cu România în loc să se lupte pentru România. Despre doamna prim-ministru nu aş spune că se luptă, ca să parafrazez o vorbă din bătrâni - 'ţara arde şi doamna prim-ministru se ascunde în Arabia'. Este îngrijorător, foarte îngrijorător şi aceste lucruri trebuie să ne dea foarte-foarte mult de gândit", a precizat preşedintele.

În opinia sa, "aceşti guvernanţi se fac că plouă, cum se spune popular".

"Ei au alte preocupări. Într-adevăr, aşa este. Singurul, singurul obiectiv al acestei guvernări Dragnea - Dăncilă este să îl scape pe Dragnea de închisoare şi de dosare. Orice altceva, pentru ei, nu contează", a afirmat Iohannis. În acest context, el a spus că pe aceştia "nu îi mai interesează nici Europa, nici românii, nici mersul României".

Klaus Iohannis a adăugat că rezoluţia Parlamentului European şi raportul MCV "trebuie citite cumva, ca să înţeleagă toată lumea": "Ele, practic, ne spun că România s-a întors acolo unde a fost acum 11 ani, înainte de aderare, or aşa ceva nu ne-am dorit pentru România".

Conform preşedintelui, raportul MCV şi rezoluţia PE sunt "un rezultat palpabil" al acţiunilor Executivului.

"Iată un prim rezultat palpabil, vizibil şi măsurabil al acestei guvernări Dragnea - Dăncilă. Au şters cu buretele tot efortul şi tot rezultatul din cei 11 ani de când am aderat la Uniune şi ne-am străduit cu toţii, fiecare în felul lui, ne-am străduit să facem ţara mai bună", a arătat Iohannis.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. 17 dosare penale are penalul.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ce tupeu are acest Presch sa ii fie rusine. Traim intr-o lume condusa de neomarxisti si masoni in care oamenii nu pricep nimic pentru ca sunt spalati pe creier.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ce tara e Arabia?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS