Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Konieczny: "Piaţa de capital din România are un potenţial de creştere foarte puternic"

F.A.
Piaţa de Capital /

Piaţa de capital din România "are un potenţial de creştere foarte puternic, iar noi suntem foarte convinşi că ţara şi piaţa de capital au potenţialul să repete succesul bursei şi al pieţei de capital din Polonia", a declarat Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC.

"Cred că cel mai bun lucru legat de piaţa de capital din România este că este subdezvoltată, dar are un potenţial de creştere foarte puternic, iar noi suntem foarte convinsi că ţara şi piaţa de capital au potenţialul să repete succesul bursei şi al pieţei de capital din Polonia. Această ofertă publică iniţială (IPO) a Romgaz, cu GDR-uri listate la Londra, este cu adevărat un catalizator şi ar trebui să atragă mai mulţi investitori. Deja o face, observăm acest lucru în piaţă. Apoi, există, de asemenea, o listă robustă de IPO-uri programate pentru anul viitor", a afirmat domnia sa.

Greg Konieczny a adăugat că ţara noastră a avut o performanţă "impresionantă" în acest an, precizând că "urmează lucruri mai bune, determinate în special de reformele structurale care au loc chiar acum"

"România a avut o performanţă impresionantă în acest an iar noi, la Franklin Templeton, avem o prezenţă semnificativă acolo, administrând cel mai mare fond de tip închis din lume în privinţa activelor. După ani foarte dificili în 2009-2010, ţara a încheiat un angajament cu FMI, a îndeplinit cerinţele din acest acord, iar acum devine un potenţial nou star al regiunii. Creşterea PIB-ului în trimestrul trei a fost cea mai puternică din UE şi credem că urmează lucruri mai bune, determinate în special de reformele structurale care au loc chiar acum", a mai spus managerul de Fond al FP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS