Korea Nuclear vrea să investească în reactoarele 3 şi 4 Cernavodă

C.P.
Companii /

Compania BKB Co. Ltd. din Republica Coreea, lider al Consorţiului Korea Nuclear, şi-a anunţat, într-o scrisoare trimisă ministrului român al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, intenţia fermă să achiziţioneze acţiuni ale companiei EnergoNuclear SA, care dezvoltă proiectul reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă.

Decizia de a investi în proiectul de la Cernavodă a fost luată după întâlnirea avută în luna ianuarie 2011 cu ministrul Ion Ariton, potrivit preşedintelui companiei coreene.

Consorţiul Korea Nuclear intenţionează să efectueze, în perioada următoare, o vizită în România pentru a purta discuţii tehnice cu reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, dar şi cu compania EnergoNuclear, în vederea materializării intenţiilor sale.

"Suntem siguri că tehnologia Korean CANDU este cea mai bună pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, deoarece această tehnologie este recunoscută la nivel mondial şi numeroase centrale nucleare similare au fost construite în Republica Coreea. Toate aceste centrale nucleare au funcţionat în siguranţă în ultimii 30 de ani", se mai arată în scrisoarea trimisă de liderul consorţiului Korea Nuclear.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS