KOVESI: "Să-mi dau demisia pentru că am deranjat inculpaţi?"

Ziarul BURSA /

Procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi nu are intenţia să-şi dea demisia, în urma scandalului din ultimele săptămâni, precizând că nu şi-a făcut decât datoria. Domnia sa a precizat într-un interviu pentru Agerpres: "De ce să îmi dau demisia? Pentru că mi-am făcut treaba? Pentru că am deranjat inculpaţi? De asta să îmi dau demisia? Nu, nu îmi dau demisia. Am fost numită procuror-şef la DNA ca să-mi fac treaba. Şi treaba DNA e să investigheze fapte de corupţie la nivel înalt. Asta am făcut. Pentru acest lucru sunt plătită. Nu am de ce să îmi dau demisia că am deranjat inculpaţi.

Aşa, pentru cine interesează, poate să facă un calcul foarte sumar cu averile pe care le au câţiva dintre inculpaţii investigaţi de DNA în ultimii doi ani. O să vedeţi ce sumă colosală se adună. Inculpaţi care-şi permit să plătească firme pentru intimidare, pentru hărţuire, să plătească firme pentru lobby ca să se emită tot felul de rapoarte şi de presiuni publice asupra procurorilor şi judecătorilor, asupra sistemului judiciar. Aceste atacuri nu vizează doar DNA sau persoana mea sau procurori din DNA, vizează tot sistemul judiciar. Păi, când faci afirmaţii neadevărate că un dosar este fabricat, în condiţiile în care un dosar este judecat de instanţe diferite, în componenţe diferite, de judecători de la diferite niveluri ale instanţelor de judecată, vorbim despre o presiune asupra întregului sistem judiciar. Cine are interes să destabilizeze sistemul judiciar? Cine are interes să decredibilizeze sistemul judiciar? În ultima perioadă, nu s-a mai vorbit despre termenele de judecată, despre anumite dosare care au fost făcute. Tot ce spun inculpaţii este luat câteodată cu titlu de adevăr. Noi nu putem să ieşim să comentăm acuzaţiile care ni se aduc în spaţiul public de persoane pe care le cercetăm".

Doamna Kovesi susţine că poate da replică doar în dosare, prin probele pe care procurorii le administrează, prin răspunsurile la excepţiile şi cererile invocate, la solicitările pe care judecătorii le trimit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS