LA CONVOCAREA SENATULUIIsărescu merge marţi în Parlament

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României va merge marţi, 12 februarie, în Parlament, a anunţat, ieri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă, precizând, ca răspuns la o întrebare: "Categoric da. Pe 12 am hotărât să mergem tot Consiliul de Administraţie. Invitaţia e şi din partea Comisiei de Buget - Finanţe. Deci am primit o invitaţie, în sfârşit o invitaţie validă". Oficialul a declarat că, până acum, nu a răspuns invitaţiei pentru că au existat o serie de neclarităţi: "Au fost invitaţii transmise pe la vreo zece studiouri de televiziune. Nu ştiam în care studio să mă duc. Acum avem o invitaţie semnată de doi preşedinţi de comisie, avem o intervenţie publică a şefului Senatului, care e normală".

Guvernatorul BNR a spus că nu a înţeles insistenţa pentru prezenţa persoanei sale în cadrul invitaţiilor la Parlament: "În primul rând, Banca este condusă colectiv. Haideţi să fim serioşi, pentru că aici nu e de glumă. Este una dintre instituţiile cele mai solide ale ţării, nu pentru că sunt eu aici. Are 140 de ani, nu poţi să o jigneşti aşa, hai să spunem şi noi ceva pe la televizor. Are o lege, da, o lege clară. Conducerea este colectivă, sunt 9 membri ai Consiliului de Administraţie. Ai guvernator, prim-vice, doi vice-guvernatori. Deci ce e personalizarea asta - că vreau numai pe X-ulescu! Şi pe urmă dă aşa o stare de agitaţie. Trebuie să discutăm serios şi cu capul pe umeri. Eu sunt într-adevăr doctor, ca să spun aşa, sunt doctor în economie, nu mă pricep la alte chestiuni şi când văd ce...discuţii la televizor. Sunt de 30 de ani într-o funcţie publică şi ştiu unde este Parlamentul României. În orice caz nu este într-un studio de televiziune. Mutarea dezbaterilor în studiourile de televiziune este altă treabă, nici nu vreau să... Ca reprezentant al unei generaţii care s-a bătut atâta să introducă România în NATO, în Uniunea Europeană, să facă o economie, de piaţă nu sunt de acord, şi o spun în public, cu un asemenea tip de dezbatere".

El a mai afirmat, citat de Agerpres, că i-a explicat într-o scrisoare şefului Senatului că BNR acţionează în cadrul unui tratat unional şi că instituţia nu poate primi nici măcar sugestii de la alte instituţii ale statului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS