LA JUMĂTATE DE SECOL DE VIAŢĂ A PRODUCĂTORULUI AUTO DE LA MIOVENIPeste 90% dintre maşinile Dacia merg la export

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Peste 90% dintre maşinile Dacia merg la export

Peste 90% dintre automobilele fabricate de Dacia merg la export. Uzina de la Mioveni a sărbătorit, ieri, o jumătate de secol de la fabricarea primului autoturism marca Dacia, timp în care producţia constructorului român de autovehicule a depăşit 6 milioane de unităţi. În data de 20 august 1968 era inaugurată Uzina de Autoturisme Piteşti (UAP), arată un comunicat citat de Agerpres. Conform acestuia, primul autoturism ieşit de pe porţile uzinei purta numele Dacia 1100 şi era un vehicul produs după licenţa modelului Renault R8. Un an mai târziu, intra în fabricaţie Dacia 1300, care avea să fie modelul de bază al mărcii timp de aproape trei decenii.

Fabricând numeroase variante de automobile (berlină, break, pick-up şi chiar într-o versiune sport cu două uşi), compania argeşeană a fost înfiinţată în urma unui acord de colaborare între statul român şi firma Renault. "Dacia a revenit la rădăcinile sale în 1999, odată cu preluarea mărcii şi a uzinei de la Mioveni de către grupul francez", subliniază reprezentanţii acesteia. Producătorul de autovehicule de la Mioveni are o contribuţie semnificativă la Produsul Intern Brut şi la exporturile ţării şi un rol structurant în economie, prin intermediul unei vaste reţele de furnizori.

În primul an de activitate, la Uzina de la Mioveni au fost asamblate 2.030 de vehicule.

Parte a Groupe Renault, Dacia numără 14.000 de salariaţi şi produce aproape 350.000 de autoturisme pe an, la care se adaugă peste 500.000 de motoare şi mai mult de 500.000 de cutii de viteze. O parte importantă dintre acestea sunt exportate, prin intermediul Direcţiei Logistice Dacia şi a celui mai mare centru logistic al Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance International Logistic Network (AILN). Gama Dacia cuprinde şapte modele, dintre care trei (Lodgy, Dokker şi Dokker Van) sunt produse, începând din 2012, în Uzina Groupe Renault de la Tanger, în Maroc.

Dacia a avut o cifră de afaceri de pes­te 5 miliarde euro, în 2017. Cota de piaţă a constructorului auto este de circa 30% din vânzările de vehicule noi.

Modelele Dacia sunt vândute în 44 de ţări, pe patru continente, principalele trei pieţe de export fiind, în prima jumătate a anului 2018, Franţa, Germania şi Italia.

Parte a Groupe Renault, Dacia numără 14.000 de salariaţi şi produce aproape 350.000 de autoturisme pe an, la care se adaugă peste 500 000 de motoare şi mai mult de 500 000 de cutii de viteze. O parte importantă dintre acestea sunt exportate, prin intermediul Direcţiei Logistice Dacia şi a celui mai mare centru logistic al Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance International Logistic Network (AILN).

Gama Dacia cuprinde şapte modele, din care trei (Lodgy, Dokker şi Dokker Van) sunt produse, începând din 2012, în Uzina Groupe Renault de la Tanger, în Maroc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS