LA NOUĂ LUNI, FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2016Profitul net al Electrica a scăzut cu 79,6%, la 95 de milioane de lei

ALEXANDRA CISMARU
Piaţa de Capital /

Profitul net al Electrica a scăzut cu 79,6%, la 95 de milioane de lei

Societatea Energetică Electrica (EL) a înregistrat în primele luni ale acestui an un profit net în scădere cu 79,6%, de 95 de milioane de lei, faţă de primele nouă luni ale anului 2016, de 466 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, profitul operaţional al societăţii s-a depreciat în acest trimestru cu 79,2%, la 116 de milioane de lei, comparativ cu perioada similară din 2016, de 557 de milioane de lei, în principal din cauza preţului de achiziţie al energiei electrice.

În schimb, compania a raportat venituri de 4,03 milioane de lei, în creştere cu 1,04%, faţă de anul trecut când s-au înregistrat venituri în valoare de 3,99 de milioane de lei. Cheltuielile operaţionale au înregistrat în al treilea trimestru din 2017 un avans de 11,5%, la valoarea de 4.054 milioane de lei, faţă de anul precedent, de 3.635 de milioane de lei, se arată în comunicat.

Referitor la totalul de datorii, compania a raportat la 30 septembrie 2017 o valoare de 1,842 milioane de lei, în scădere cu 1,86% , faţă de 31 decembrie 2016 când s-au înregistrat datorii de 1,877 de milioane de lei.

În acelaşi timp, la 30 septembrie 2017 Electrica a avut o scădere a totalului activelor de 3,4% ,la 8,1 de milioane de lei, faţă de 31 decembrie 2016 când s-au înregistrat un total active de 8,3 de milioane de lei.

Grupul Electrica a distribuit o cantitate de aproximativ 13,4 TWh (o creştere de 2,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2016) către aproximativ 3,69 milioane utilizatori, iar cantitatea furnizată a scăzut cu 8,7%, se informează în comunicat.

Cătălin Stancu, director general Electrica: "Vreau să remarc îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor financiare înregistrate de Grupul Electrica în primele nouă luni ale acestui an. Desigur, rezultatele cumulate în această perioadă sunt încă puternic afectate de efectele dezechilibrelor majore din piaţă de energie, în special, din trimestrul întâi şi, parţial, din trimestrul al doilea. În consecinţă, strict în trimestrul al treilea a fost realizat practic aproape tot profitul net şi profitul operaţional obţinut pe durata primelor nouă luni. În trimestrul trei, deşi au continuat să fie probleme pe piaţa de furnizare, sectorul de distribuţie a atins niveluri rezonabile de profitabilitate. În plus, măsurile de diminuare a impactului adoptate de management au avut efect. Situaţiile limită din prima parte a anului, ne-au determinat să adoptăm o strategie pe măsura noilor condiţii din piaţă şi să trecem la implementarea rapidă a unor programe de reducere a costurilor, de optimizare a proceselor şi a structurilor administrative. Asigurăm toate părţile interesate că am luat toate măsurile necesare pentru îmbunătăţirea performanţelor până la finalul anului şi, totodată, repetăm apelul nostru către autorităţi referitor la necesitatea unor măsuri legate de funcţionarea cadrului de desfăşurare existent al pieţei de energie".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. baaaaaa denisova e kurva kurvelor lipitoare d ebani si sugiuc din cta e curvacurcevelor la papat pe lascarica gaurica de bani

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită