Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Lafarge România a investit 16,5 milioane euro într-un siloz de clincher inaugurat, ieri, la Medgidia

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ /

Lafarge Ciment, subsidiara locală a grupului francez Lafarge, a inaugurat, ieri, un siloz de clincher tip dom, la uzina de ciment din Medgidia, printr-o investiţie de 16,5 milioane euro, acesta având o capacitate de 250.000 metri cubi de clincher, informează NewsIn.

Potrivit Laferge, acest siloz este cel mai mare din lume. Pentru acest proiect s-au excavat 50.000 de metri cubi de pământ. De asemenea, s-au pompat 9.000 de metri cubi de beton pentru realizarea structurii de rezistenţă a silozului. S-au folosit 120.000 de tone de calcar pentru îmbunătăţirea terenului de fundare şi au fost pompaţi 180.000 de metri cubi de aer pentru gonflarea membranei exterioare a domului.

Reprezentanţii Lafarge au declarat că această construcţie are o capacitate de stocare a clincherului care va permite îmbunătăţirea livrărilor, mai ales în perioadele de vârf de sezon.

"Construcţia este unică în România, iar pentru Grupul Lafarge reprezintă cea mai mare construcţie de acest tip. În 2007, la aniversarea a zece ani de activitate, anunţam un plan de investiţii pentru creşterea capacităţii de livrare pe piaţa internă, inclusiv dezvoltarea gamei de produse pentru a răspunde noilor cerinţe privind construcţiile eficiente din punct de vedere energetic", a declarat preşedintele-director general al Lafarge Ciment România, Phillipe Questiaux.

Potrivit companiei, planul investiţional anunţat pentru perioada 2006-2011, în valoare totală de 90 milioane euro, este realizat în 2009, inclusiv prin punerea în funcţiune a acestei investiţii, în proporţie de 75%.

Volumul vânzărilor de ciment ale grupului Lafarge în România în primele nouă luni ale anului 2009 a scăzut cu 34%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al grupului francez.

Previziunile grupului indică o revenire a vânzărilor de ciment în ultimul trimestru, care ar face ca volumul din întreg anul 2009 să fie mai mic cu 28-30% faţă de 2008, în condiţiile în care preţurile sunt mai mici sau cel mult egale cu cele din 2008.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Masa rotundă BURSA Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?
Deleanu
Cotnari
Erfi
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019