Laszlo Borbely a prezentat, la Geneva, paşii înregistraţi de ţara noastră în materie de dezvoltare durabilă

D.I.
Miscellanea #Mediu /

Laszlo Borbely

Laszlo Borbely

O delegaţie condusă de Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, a reprezentat ţara noastră la Forumul Regional privind Dezvoltarea Durabilă al Regiunii UNECE, desfăşurat în perioada 1-2 martie, la Geneva, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, din delegaţia ţării noastre au mai făcut parte secretarul de stat în Ministerul Mediului Ion Cîmpeanu şi experţi din Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului şi din Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Potrivit Executivului, şeful delegaţiei române, Laszlo Borbely, a prezentat un studiu de caz privind ţara noastră în privinţa creării cadrului institutional necesar în materie de consum şi producţie durabilă.

Ca paşi înregistraţi în acest sens, Laszlo Borbely a menţionat introducerea profesiei de "expert în dezvoltare durabilă" în Clasificarea ocupaţiilor de la nivel naţional, precum şi elaborarea Planului Naţional de acţiune pentru producţie şi consum durabil, conform angajamentului asumat de ţara noastră la conferinţa de mediu de la Batumi, din 2016.

Potrivit sursei citate, delegaţia română a prezentat, de asemenea, stadiul implementării Protocolului Apă şi Sănătate şi contribuţia ţării noastre în cadrul Iniţiativei pentru apă a Uniunii Europene pentru Regiunea Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală.

În marja Forumului de la Geneva, delegaţia română a convenit cu secretarul executiv al Comisiei Economice a ONU, Olga Algayerova, ca în perioada primului mandat al ţării noastre la Preşedinţia Consiliului UE (primul semestru al anului 2019) să fie organizată o conferinţă pentru întărirea parteneriatelor din zona UE-Parteneriatul de Est-Eurasia.

În comunicat se mai precizează că Forumul este organizat anual de Comisia Economică a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Europa (UNECE), pentru a monitoriza şi analiza implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi a Obiectivelor sale de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel regional, în cadrul Comisiei Economice a ONU pentru Europa (UNECE), din care face parte şi ţara noastră.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS